Et åbent vindue med tunge skodder for.
Hvor paradoksalt det end lyder, er det, hvad den sociale virksomhed Elderlearn står foran. For selv om efterspørgslen er massiv, kan virksomheden ikke bare opskalere. Som leverandør til kommuner er Elderlearn afhængig af, at hver enkelt kommune slår skodderne op.
”Vi oplever efterspørgsel i hele landet. Men det er 100 procent kommunerne, der afgør, om vi kan lave en indsats for de pågældende borgere,” siger Nicklas Stenfeldt, som er direktør for Elderlearn.
Virksomheden sætter ældre sammen med unge tilflyttere, som gerne vil lære dansk. På den måde fremmer Elderlearn integration og begrænser samtidig ensomhed. I de seneste fem år har Elderlearn matchet 2400 par fordelt over hele Danmark.
Lige nu betaler 10 kommuner for virksomhedens indsats. Men tilbuddet bør komme alle i Danmark til gode, mener Elderlearn. Derfor vil virksomheden være landsdækkende. Men det kræver altså, at den vinder alle kommunernes hjerter – et for et. Og det bliver op ad bakke, vurderer professor Anker Brink Lund fra Center for Civilsamfund ved CBS.
”De er nødt til at skabe deres eget marked. Det er en lang politisk vej, og den går opad,” siger han.
💡 Vil du have hele historien?
Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.
Få inspiration og lær af de dygtigste.
Har du allerede abonnement? Log ind her: