Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Toprådgiver til fonde: Slå kræfterne sammen, og skab fundamental forandring

Alt for mange fondsmidler skaber alt for lidt forandring. Beløbene er for små, for spredte og har for kort tidshorisont, mener den internationalt anerkendte fondsrådgiver Silvia Bastante. Hun opfordrer fonde til at gå sammen om store donationer, der kan skabe effektiv systemisk forandring i stor skala.

"I betragtning af alle de penge, der bliver delt ud, er impacten ikke tilstrækkelig betydningsfuld," siger fondsrådgiveren Silvia Bastante.

Click here to read the interview in English

Milliarder og atter milliarder af kroner flyder ud over verden i filantropisk kapital. Men effekten af de uddelte summer er nærmest usynlig for det menneskelige øje. Der er behov for en helt anden tilgang, hvis vi skal verdens største problemer til livs.

Det mener Silvia Bastante, som rådgiver nogle af verdens mest velhavende mennesker og største fonde.

”Hvis vi ser på alle de filantropiske midler, der er blevet delt ud, hvad kan vi så se? Har vi taget hånd om helt basale behov som for eksempel at sikre, at børn virkelig lærer noget, når de går i skole?” spørger Silvia Bastante retorisk.

Hendes bløde og melodiske stemme står i skærende kontrast til hendes hårde, koncise budskaber.

”Vi har rædselsfulde statistikker fra lande, hvor børn går i skole uden at lære noget – på trods af at vi har hældt milliarder ind i uddannelse. Det er et af filantropiens største fokusområder. Men hvor er resultaterne?”

Silvia Bastantes konklusion er nådesløs.

”I betragtning af alle de penge, der bliver delt ud, er impacten ikke tilstrækkelig betydningsfuld. Der er brug for, at vi tænker mere i systemisk forandring og skaber større impact.”

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »


Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Regeringen planlægger at spare på tre organisationer, der hjælper frivillige sociale foreninger. Det kan gå ud over udsatte mennesker, vurderer forsker. Og tre sociale...

Artikel

Det vækker bekymring hos direktørerne for tre sociale fonde, at regeringen vil skære i støtten til organisationer, der binder det frivillige sociale område sammen....

Artikel

I Aalborg har indsatsen ‘Små Job Med Mening’ fået over 500 mennesker på kanten af arbejdsmarkedet ind i små, timelønnede job. Og både forskning...

Artikel

Der er brug for mere og ikke mindre infrastruktur på det frivillige sociale område, siger Helle Hygum Espersen. Hun har kortlagt behovet og er...

Copyright © Impact Insider