Connect with us

Hvad søger du?

Podcast

Podcast: Freelancerevolutionen og livskvalitetens vej ind i samfundsøkonomien

En freelancerevolution ruller ind over verden. Stadig flere efterspørger autonomi, fleksibilitet og balance mellem arbejde og fritid. Det er temaet for et af ugens to afsnit i podcastserien Humant Arbejdsliv, der også ser på trivsel og livskvalitet.

Freelancere udgør næsten halvdelen af den globale arbejdsstyrke. Hvad det betyder, udforsker Louise Møller Nielsen i podcastserien Humant Arbejdsliv. [Foto: JumpStory]

Næsten halvdelen af den globale arbejdsstyrke er freelancere – eller mere præcist 47 procent ifølge Verdensbankens databank.

Det svarer til 1,57 milliarder mennesker, og hvis de forsamledes på et sted, ville de udgøre verdens tredjestørste land.

Spørger du Jon Younger fra Forbes, der er en af gæsterne i denne uges afsnit af podcastserien Humant Arbejdsliv, er der en freelancerevolution i gang. 

Og uden at konkludere nagelfast på, at så mange vælger freelancelivet, så er der dog indikationer, der viser, at det blandt andet skyldes et større ønske om autonomi, fleksibilitet og work/life balance.

Tal fra platformen Upwork viser at 68 procent af de adspurgte amerikanere føler større tilfredsstillelse som freelancere end i en traditionelt job, og 71 procent oplever en bedre mental sundhed og stærkere personlige relationer. 

Du kan høre episode 7 af Humant Arbejdsliv her.

Mental sundhed, relationer og livskvalitet er også begreber, der indgår i ugens næste episode.

Her taler jeg med senioranalytiker fra Happiness Research Institute Michael Birkjær om livskvalitet.

Vi taler blandt andet om en undersøgelse, der viser, at folk er villige til at ofre flere år af deres liv for at undgå at blive ramt af døvhed/blindhed. Det gælder ikke i samme grad for ensomhed. Og det er et paradoks, fordi ensomhed kan føre til angst, depression, selvmordstanker og i det hele taget stærkt forringet livskvalitet.

Hør episode 8 af Humant Arbejdsliv her.


Louise Møller Nielsen har mere end 13 års erfaring i hhv. offentlig sektor og start-ups inden for ledelse, facilitering, rådgivning og konceptudvikling.

I foråret 2023 gjorde hun op med “det normale arbejdsliv” for i stedet at blive selvstændig og arbejder i dag med strategisk ledelsesrådgivning, design og udvikling af moderne ledelsesprincipper samt brugen af platforme og økosystemer i det 21. århundredes organisationer.

Louise skriver også klummer, laver podcast og holder workshops og foredrag.


Støt Impact Insiders impactjournalistik. Som samfundsiværksætter eller investor ved du, at kvalitet ikke er gratis. Vi er afhængige af, at abonnenter betaler for vores journalistik. Så hvis du synes, det er værd at have et uafhængigt specialmedie, der konstant jagter de bedste og mest effektive løsninger på samfundsproblemer, kan du tegne abonnement her.

Mere du kan læse:

Artikel

Flere feriedage og mere fleksibilitet kan få en stor gruppe ældre til at udskyde pensionsalderen, viser undersøgelse. Der er potentielt store gevinster at hente...

Podcast

Hvordan får vi genoprettet balancen mellem menneske og natur? Regenerativ ledelse er et af de to emner, Louise Møller Nielsen tager under behandling i...

Podcast

Hvad betyder nye teknologiske platforme for udviklingen af arbejdsmarkedet, og kan den danske model rumme, at flere indretter deres arbejdsliv på nye måder? Det...

Podcast

Vores verden er under forandring og arbejdslivet ligeså. Hvad betyder det for vores velvære og vores behov for mening? I en ny podcastserie undersøger...

Copyright © Impact Insider