Connect with us

Hvad søger du?

Inspiration

Ledelseskonsulent: De indre udviklingsmål kan blive en gamechanger

Som en af pionererne herhjemme har ledelses- og udviklingskonsulent Eva Damsgaard fra Capio Consult grebet tankesættet bag Inner Development Goals og omsat det til praksis.

"De 23 mål kan sætte en ny linje for, hvordan vi taler om indre bæredygtighed," siger Eva Damgaard. [Foto: Anne Kring]

Eva Damsgaards kalender bugner allerede med aftaler, så hun har dårligt tid til at snakke. Men da hun hører, at journalisten i den anden ende vil tale om indre bæredygtighed og det svenskfødte initiativ Inner Development Goals, tager hun sig alligevel tid og sniger et interview ind. For vi berører noget, der ligger stifteren af konsulentvirksomheden Capio Consult meget på sinde. 

“Jeg ser det som en gamechanger,” siger Eva Damgaard uden tøven: 

“De 23 mål - eller nøgler som jeg foretrækker at kalde dem - kan sætte en ny linje for, hvordan vi taler om indre bæredygtighed.” 

Hun pointerer, at FN’s Verdensmål har været en generator for et skifte, i den måde virksomheder og organisationer gør en indsats for at bekæmpe ulighed, stigende verdenshave eller sult. 

Det er blevet comme il faut for erhvervslivets repræsentanter at udpege, hvilke verdensmål de arbejder med. Mange reklamerer endda med det på virksomhedens hjemmeside. 

På samme måde drømmer Eva Damsgaard om, at det bliver naturligt for virksomheder og organisationer at skilte med, hvordan de styrker den indre balance på arbejdspladsen. Det er her, de indre udviklingsmål kommer ind i billedet: 

“Det giver os et fælles billede, så alle kan gøre noget i samme retning. For vi mangler virkelig at få de indre aspekter med. Det ser stadig helt pokkers ud, når vi taler om stress, depression, unges trivsel og udbrændthed. Vi har forsømt indersiden af bæredygtighedsarbejdet,” siger hun.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Artikel

Impact Insider skal hjælpe organisationer, virksomheder, fonde, investorer og offentlige institutioner med at finde ud af, hvordan de bedst gør gavn for samfundet –...

Inspiration

Socialt iværksætteri er noget af det mest meningsfulde, man kan foretage sig, og rammevilkårene er overordnet gode. Men der mangler sparring om bæredygtige forretningsmodeller,...

Artikel

Innovation er som en bibelsk plage, der fejer hen over organisationerne, mener professor ved Stanford Universitet Christian Seelos. Et vist mål af innovation er...

Inspiration

Foreningen FISKEN vil gerne måle, hvilken forskel den sociale organisations værested gør for brugerne. Men hvordan kan man det uden at spolere det fristed,...

Copyright © Impact Insider