Connect with us

Hvad søger du?

Inspiration

Ledelseskonsulent: De indre udviklingsmål kan blive en gamechanger

Som en af pionererne herhjemme har ledelses- og udviklingskonsulent Eva Damsgaard fra Capio Consult grebet tankesættet bag Inner Development Goals og omsat det til praksis.

"De 23 mål kan sætte en ny linje for, hvordan vi taler om indre bæredygtighed," siger Eva Damgaard. [Foto: Anne Kring]

Eva Damsgaards kalender bugner allerede med aftaler, så hun har dårligt tid til at snakke. Men da hun hører, at journalisten i den anden ende vil tale om indre bæredygtighed og det svenskfødte initiativ Inner Development Goals, tager hun sig alligevel tid og sniger et interview ind. For vi berører noget, der ligger stifteren af konsulentvirksomheden Capio Consult meget på sinde. 

“Jeg ser det som en gamechanger,” siger Eva Damgaard uden tøven: 

“De 23 mål - eller nøgler som jeg foretrækker at kalde dem - kan sætte en ny linje for, hvordan vi taler om indre bæredygtighed.” 

Hun pointerer, at FN’s Verdensmål har været en generator for et skifte, i den måde virksomheder og organisationer gør en indsats for at bekæmpe ulighed, stigende verdenshave eller sult. 

Det er blevet comme il faut for erhvervslivets repræsentanter at udpege, hvilke verdensmål de arbejder med. Mange reklamerer endda med det på virksomhedens hjemmeside. 

På samme måde drømmer Eva Damsgaard om, at det bliver naturligt for virksomheder og organisationer at skilte med, hvordan de styrker den indre balance på arbejdspladsen. Det er her, de indre udviklingsmål kommer ind i billedet: 

“Det giver os et fælles billede, så alle kan gøre noget i samme retning. For vi mangler virkelig at få de indre aspekter med. Det ser stadig helt pokkers ud, når vi taler om stress, depression, unges trivsel og udbrændthed. Vi har forsømt indersiden af bæredygtighedsarbejdet,” siger hun.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »


Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Uanset hvad din virksomhed beskæftiger sig med, og hvor i verden den opererer, kan vi lægge en plan, der gør den bæredygtig. Det lover...

Artikel

Med brug af kunstig intelligens har tech-firmaet SpectrEco analyseret 77 brancher og forbundet dem til alle krav og standarder om ESG og bæredygtighed i...

Viden udefra

Forsikringsprodukter kan forekomme kedelige, men de er i deres essens designet til at gøre gavn. Tænk formål og mening ind i nye produkter, og...

Insiderviden

Du ser dem måske ikke, men de er der alligevel. De usynlige medspillere. Støtteorganisationerne. Uden dem havde mange organisationer og virksomheder skabt dårligere resultater....


Foreningen Impact Insider
Lygten 39
2400 København NV
CVR: 42681709


Ansv. Chefredaktør
Carsten Terp
Tlf: 7195 9295
carsten@impactinsider.dk


Copyright © Impact Insider