Connect with us

Hvad søger du?

Inspiration

Ledelseskonsulent: De indre udviklingsmål kan blive en gamechanger

Som en af pionererne herhjemme har ledelses- og udviklingskonsulent Eva Damsgaard fra Capio Consult grebet tankesættet bag Inner Development Goals og omsat det til praksis.

"De 23 mål kan sætte en ny linje for, hvordan vi taler om indre bæredygtighed," siger Eva Damgaard. [Foto: Anne Kring]

Eva Damsgaards kalender bugner allerede med aftaler, så hun har dårligt tid til at snakke. Men da hun hører, at journalisten i den anden ende vil tale om indre bæredygtighed og det svenskfødte initiativ Inner Development Goals, tager hun sig alligevel tid og sniger et interview ind. For vi berører noget, der ligger stifteren af konsulentvirksomheden Capio Consult meget på sinde. 

“Jeg ser det som en gamechanger,” siger Eva Damgaard uden tøven: 

“De 23 mål - eller nøgler som jeg foretrækker at kalde dem - kan sætte en ny linje for, hvordan vi taler om indre bæredygtighed.” 

Hun pointerer, at FN’s Verdensmål har været en generator for et skifte, i den måde virksomheder og organisationer gør en indsats for at bekæmpe ulighed, stigende verdenshave eller sult. 

Det er blevet comme il faut for erhvervslivets repræsentanter at udpege, hvilke verdensmål de arbejder med. Mange reklamerer endda med det på virksomhedens hjemmeside. 

På samme måde drømmer Eva Damsgaard om, at det bliver naturligt for virksomheder og organisationer at skilte med, hvordan de styrker den indre balance på arbejdspladsen. Det er her, de indre udviklingsmål kommer ind i billedet: 

“Det giver os et fælles billede, så alle kan gøre noget i samme retning. For vi mangler virkelig at få de indre aspekter med. Det ser stadig helt pokkers ud, når vi taler om stress, depression, unges trivsel og udbrændthed. Vi har forsømt indersiden af bæredygtighedsarbejdet,” siger hun.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Alternativ

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

200.000 mennesker har så komplekse problemer, at de ikke kan finde fodfæste på arbejdsmarkedet. At hjælpe dem kræver meget tættere samarbejde mellem kommuner, virksomheder...

Artikel

Det kan lade sig gøre at hjælpe sårbare og udsatte ledige tættere på arbejdsmarkedet – og samtidig forbedre den kommunale økonomi. Men det kræver,...

Artikel

Reformkommissionen er kommet med sin sidste rapport. I den fremhæver de flere virksomme indsatser, som Impact Insider tidligere har fortalt om. Læs mere om...

Insiderviden

Spørgsmålet i overskriften tager vi under behandling i Ugens Insiderviden, hvor du også kan læse om virksomme indsatser over for unge med autisme og...

Copyright © Impact Insider