Connect with us

Hvad søger du?

Viden udefra

Klumme: Bottom-up – dette kan dine yngste medarbejdere lære dig om at drive virksomhed

Det er ikke viden, men perspektiver der mangler i bestyrelseslokalerne hos store selskaber. Inviter jeres unge medarbejdere ind i beslutningerne, og høst store gevinster, skriver den 21-årige studerende og praktikant i rådgivningsvirksomheden Impakt, Lily Faragher.

Unge mennesker ønsker desperat at engagere sig i arbejde, der betyder noget, men føler ikke, at de kan, skriver Lily Faragher. [Illustration: Dall-E]

Click here to read the article in English

I de seneste seks måneder har jeg arbejdet for en ny virksomhed. Og jeg er blevet chokeret over, hvor begrænset et perspektiv store selskaber har omkring socialt entreprenørskab.

De fleste af mine kolleger er fra begyndelsen af 20’erne til begyndelsen af ​​30’erne og rådgiver store selskaber. Ligesom du sikkert gør, har jeg spurgt mig selv: “Hvad kan en 21-årig bachelorstuderende tilbyde disse multi-million-dollar virksomheder? De har helt sikkert ikke noget behov for eller interesse i noget, jeg har at sige.”

Da jeg startede, gik jeg til møderne med ydmyghed, men ivrig efter at lære. Jeg sad stille og tog noter, så jeg senere kunne give feedback uden at forstyrre eller irritere en kunde. 

Men på et møde, midt i en samtale med en ny kunde, holdt min chef en pause og spurgte derefter: “Hvad synes du, Lily?” 

Jeg havde selvfølgelig fulgt med, klar til at deltage i enhver mailkorrespondence efter mødet om anbefalinger og engagementsstrategier. Jeg glemte øjeblikkeligt enhver velformuleret tankerække, jeg fem sekunder tidligere kunne have sammensat. Men ikke desto mindre tændte jeg min mikrofon og talte.

Efter den situation er jeg blevet bedt om at deltage aktivt, men jeg har også taget initiativ til at engagere mig uopfordret. Det, jeg har lært gennem blot et par måneders interaktioner, er, at det at involvere praktikanter og unge medarbejdere er gavnligt for både de ansatte og de organisationer, der ansætter dem.

Serie: Diversitet, lighed og inklusion

Hvordan skaber vi mere diversitet, lighed og inklusion i det danske samfund?

Hvordan omsætter kommuner, organisationer og virksomheder egentlig deres intentioner om mangfoldighed og ligestilling til reel forandring?

På Impact Insider mener vi, at diversitet, lighed og inklusion er afgørende for at skabe impact. Derfor sætter vi fokus på DEI-agendaen i en ny serie. Men vores håb er, at det bliver mere end det.

Vores ambition er, at mangfoldighed er dybt indlejret og en naturlig del af Impact Insiders arbejde. Vi vil lære undervejs og integrere den læring i vores journalistik – og så håber vi, at vi også kan inspirere alle jer andre.

Vi har utvivlsomt blinde vinkler og områder inden for emnet, som vi endnu ikke har opdaget. Så har du idéer, kommentarer eller perspektiver, som du synes vi skal kigge mere på, kan du skrive til: malene@impactinsider.dk.

Mangel på perspektiv i bestyrelseslokalet

En socialt orienteret forretningspraksis er afgørende for moderne iværksætteri. Stigningen i mængden af ​​ESG rapportering, DEI træning og B Corp certificeringer gennem de seneste to årtier vidner om et erhvervsliv, der nyder godt af optikken om social inklusion. 

Marketingkampagner for begivenheder som Pride month, BLM og #MeToo har fyldt vores skærme. Men der er tale om samtaler, som, jeg ikke tror, ​​virksomheder er rustet til at have. Mine egne erfaringer med mine studiekammerater og arbejdskolleger har vist mig, at organisationer kæmper om, hvordan man funktionelt og autentisk implementerer sociale formål på en måde, der vækker genklang hos forbrugerne. 

Som ‘konsulent’ kan jeg se disse situationer udspille sig dagligt. 

Jeg kan huske tidspunkter, hvor jeg selv og min 22-årige kollega er gået ind i bestyrelseslokalerne hos mennesker, der har tre gange vores alder og erfaring, og har fået dem til at gå ud med en løsning, de aldrig havde forestillet sig. 

Jeg er kørt med bus til de samme bestyrelseslokaler, som de mennesker, vi mødes med, bliver kørt til af en chauffør, og de går alligevel derfra med ny viden om verden omkring dem. 

Jeg har haft fremragende, produktive samtaler med virksomheder om bæredygtighed, inklusion af oprindelige folk, LGBT+-spørgsmål og meget mere – simpelthen fordi der er nogen i lokalet, som kan besvare deres spørgsmål. 

Det har fået mig til at indse, at det ikke er mangel på viden i bestyrelseslokalet, men derimod mangel på perspektiv, der begrænser organisationer i at få større social impact.

Unge vil gerne engagere sig

Som indbygger i en universitetsby har jeg en stærk forbindelse til mine jævnaldrende. At arbejde gennem projekter sammen, dele noter, og også en pint eller to, når førstnævnte ikke er nok til at sikre den ønskede karakter. 

Jeg møder så mange mennesker, der er (meget) klogere end mig, er i praktik som CV-byggere og ikke laver andet end at blive sendt afsted på værdiløse opgaver eller travlt arbejde. Det er sådan et spild for mig at se. Disse organisationer går glip af passion og perspektiv, og de unge vil højst sandsynligt skifte job ved førstkommende lejlighed.

Unge mennesker ønsker desperat at engagere sig i arbejde, der betyder noget, men føler ikke, at de kan. 

En nylig Deloitte undersøgelse understreger, hvor højt unge værdsætter socialt orienterede virksomheder. 42 procent af de adspurgte under 30 angav, at de allerede havde skiftet eller planlagde at skifte arbejdsplads eller branche på grund af uoverensstemmelse med deres værdier.

Samtidig angav 85 procent af de adspurgte, at de følte sig ude af stand til at påvirke beslutninger, der blev truffet, om sociale spørgsmål i deres organisationer. 

Virksomheder kan få så meget ud af unge mennesker, samtidig med at de holder dem ombord, bare ved at spørge om deres mening.

Unge vil blive i virksomheder, der får dem til at føle sig værdsat. Fra førstehåndserfaring kan jeg fortælle, hvem af mine jævnaldrende der vil blive i deres job baseret på den måde, de taler om deres organisationskultur. 

Uanset om en chef er krævende, eller de skal arbejde i weekenden, vil de gerne føle, at resultatet af det arbejde, de udfører, betyder noget. Unge mennesker går ind i arbejdsstyrken med stor passion og stolthed, og organisationer, der brænder for denne inderlighed, kan høste fordelene ved dedikerede, engagerede medarbejdere.

Autentisk inklusion er vejen frem

Det er enkelt at engagere unge medarbejdere, men det kræver en ægte interesse for, hvad de har at sige. Ligesom du kan gennemskue, at din kollega shopper online, mens du er på Zoom-møder, kan unge medarbejdere gennemskue de tricks og illusioner, der udgør performativ inklusion. 

Hvis du vil have svarene på din virksomheds sociale problemer, skal du lytte og inddrage dem, når det gælder; ud over idésessioner og ind i bestyrelseslokalet. 

Dette kan virke skræmmende, men autentisk inklusion er den eneste måde at etablere meningsfulde relationer, hvor unge medarbejdere vil føle sig værdsat, komfortable og trygge ved at dele deres indsigter.

Når unge mennesker kan mærke, at de har deres arbejdsgiveres ægte tillid, kan tiltroen til at skabe social impact realiseres.

Dine yngste medarbejdere værdsætter organisationer, der står for sociale formål, og de er villige og i stand til at hjælpe. Gør dig selv en tjeneste, og tag dem lige så alvorligt, som de tager din sociale impact.

Før du hyrer en konsulent, så spørg, hvad din praktikant synes.


Lily Faragher er bachelorstuderende ved University of Western Ontario i Canada. Ved siden af sine studier i politik og historie arbejder hun hos det canadiske konsulentfirma Impakt. Lily er stærkt optaget af at undersøge, hvordan unge mennesker kan transformere ledelsen i store selskaber til at være mere inkluderende og bæredygtige.


Støt vores impactjournalistik! Som samfundsiværksætter eller investor ved du, at kvalitet ikke er gratis. Vi er afhængige af, at abonnenter betaler for vores journalistik. Tegn abonnement her, hvis du synes, det er værd at have et uafhængigt specialmedie, der konstant jagter de bedste og mest effektive løsninger på samfundsproblemer.

Mere du kan læse:

Artikel

Med brug af kunstig intelligens har tech-firmaet SpectrEco analyseret 77 brancher og forbundet dem til alle krav og standarder om ESG og bæredygtighed i...

Viden udefra

Forsikringsprodukter kan forekomme kedelige, men de er i deres essens designet til at gøre gavn. Tænk formål og mening ind i nye produkter, og...

Artikel

Using artificial intelligence, the tech company SpectrEco has analyzed 77 industries and connected them to all requirements and standards on ESG and sustainability in...

Viden udefra

Insurance products may seem boring, but at their core they are designed to do good. Think purpose and meaning into new products and you...


Foreningen Impact Insider
Lygten 39
2400 København NV
CVR: 42681709


Ansv. Chefredaktør
Carsten Terp
Tlf: 7195 9295
carsten@impactinsider.dk


Copyright © Impact Insider