Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Fritidsjobindsats hjælper unge, men kræver bedre samarbejde med skoler og erhvervsliv

En ny indsats, der hjælper unge i Roskilde til at finde fritidsjob, er kommet godt i gang. Men samarbejdet med skoler og arbejdsgivere skal forbedres, hvis især udsatte unge skal have mere gavn af indsatsen, viser evaluering.

Et fritidsjob kan bane vejen for bedre livsmuligheder for unge. [Foto: Jumpstory]

Unge fra udsatte boligområder kan have svært ved at få en uddannelse og finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Men et fritidsjob kan lette vejen. 

I to år har Jobplaneten i Roskilde arbejdet for at finde fritidsjobs til de unge i kommunen, og indsatsen er kommet godt fra start, viser en evaluering fra VIVE. 

Siden indsatsen gik i gang 1. januar 2021, har der været stor efterspørgsel fra børn og unge for at deltage i projektet. 

117 unge har været i forløb med vejledning, fritidsjob, lommepengejobs og praktikforløb i private virksomheder og offentlige institutioner. 

Flere unge, som har deltaget i forløbene, fortæller om en øget tro på egne evner og mere klarhed omkring, hvad de kunne tænke sig i forhold til uddannelse og beskæftigelse. 

Men der er udfordringer, som gør, at indsatsen ikke virker helt optimalt - blandt andet i samarbejdet med skoler og arbejdsgivere. Også lovgivningen lægger sten på vejen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Alternativ

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Social og grøn impact kan gå hånd i hånd. Det demonstrerer to cateringvirksomheder, som vi kigger nærmere på i Ugens Impact, hvor vi også...

Artikel

Kantine-frokost- og cateringbranchen kan bidrage til en bæredygtig verden i højere grad, end den gør i dag. Mød to virksomheder, der arbejder på at...

Artikel

Efter konkursen sidste år strømmer øllet igen ud af hanerne hos People Like Us. Stifteren Lars Carlsen vil arbejde på at opskalere og udbrede...

Artikel

Danmark har kun knap to procent vild natur. Det er uhyggeligt, mener Aviaja Riemann-Andersen. Mød medstifter og direktør i virksomheden Agrain i denne uges...

Copyright © Impact Insider