Connect with us

Hvad søger du?

Overblik

Ugens Impact: Diversitet er godt for alle bundlinjer – lad os nu komme i gang

Diversitet og inklusion kommer ikke af sig selv. Hjælp os med at skubbe på udviklingen, når vi sætter fokus på DEI. Det er hovedbudskabet i Ugens Impact, hvor vi også giver kulturdanmark én over fordommene og præsenterer tre gratis ESG-værktøjer.

Hvorfor ser vi stadig en udpræget monokultur i toppen af vores organisationer og virksomheder, når vi ved, at diversitet skaber resultater? [Illustration: Midjourney]

Hej Insider

Vi har vidst det længe: Diversitet og inklusion er godt for bundlinjen – faktisk ligegyldigt hvilken bundlinje vi snakker om. 

Undersøgelser fra Boston Consulting Group viser, at virksomheder, der tager diversitet seriøst, har lettere ved at tiltrække og fastholde talent. 

ACCA konkluderer, at diverst sammensatte bestyrelser træffer bedre beslutninger. 

McKinsey har fundet et klart link mellem diversitet på køn og etnicitet og virksomheders profitabilitet og aktionærværdi. 

Og et finsk studie viser, at inklusion af LGBT+personer øger indtjeningen og markedsværdien. 

Så hvorfor er det, at vi stadig ser en udpræget monokultur i toppen af vores organisationer og virksomheder?

Vi har ikke hele svaret. Men en del skyldes uden tvivl, at det er svært at lave om på en kultur, der har haft årtier til at størkne. Når først beton er hærdet, er den ikke lige til at omforme. 

Men selv om det er svært, skal det gøres. Og tiden er inde. Som samfund har vi ikke råd til at spilde alle de ressourcer, der besiddes af mennesker, som ikke lige ligner normaldanskeren. Der er simpelthen for meget værdiskabelse, samfundet går glip af. 

Og så er der det moralske argument: Vi kan ikke være bekendt at lukke en stor del af befolkningen ude fra vores vigtigste fællesskaber.

Så uanset hvordan vi vender og drejer det, skal vi åbne vores virksomheder og vores organisationer, vores samtaler og vores sind. For mennesker af forskellig etnicitet. Mennesker af forskellige køn. Mennesker med fysiske og mentale handicap. Kort sagt: for alle. 

Og vi skal gøre det nu. 

Med de ord, velkommen til det ugentlige overblik fra Impact Insider – mediet, der utrætteligt undersøger, hvordan vi kan skabe mest mulig effekt for de penge, vi bruger på at løse problemer i samfundet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »


Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Uanset hvad din virksomhed beskæftiger sig med, og hvor i verden den opererer, kan vi lægge en plan, der gør den bæredygtig. Det lover...

Artikel

Med brug af kunstig intelligens har tech-firmaet SpectrEco analyseret 77 brancher og forbundet dem til alle krav og standarder om ESG og bæredygtighed i...

Insiderviden

Du ser dem måske ikke, men de er der alligevel. De usynlige medspillere. Støtteorganisationerne. Uden dem havde mange organisationer og virksomheder skabt dårligere resultater....

Overblik

Det har været tåkrummende at følge efterårets politiske spil om besparelser på socialområdet i København. Mest fordi spillet har demonstreret en skræmmende lav forståelse...


Foreningen Impact Insider
Lygten 39
2400 København NV
CVR: 42681709


Ansv. Chefredaktør
Carsten Terp
Tlf: 7195 9295
carsten@impactinsider.dk


Copyright © Impact Insider