Connect with us

Hvad søger du?

Værktøjer

Test jer selv: Skaber I impact?

Hvordan går det med at opfylde jeres formål? Er jeres organisation gearet til opgaven? Tag testen her, og find ud af, hvor I befinder jer på The Impact Maturity Scale – og hvordan I kommer videre.

Har I den organisation, der skal til for at skabe forandring i verden? Besvar de 15 spørgsmål i denne test, og bliv klogere på jer selv og jeres impact. [Foto: JumpStory]

Click here to read this article in English

I vil gerne gøre en positiv forskel i verden. Men opnår I rent faktisk det, I ønsker?

Det engelske konsulentfirma Good Innovation har udviklet en Impact Maturity Scale, der hjælper jer med at vurdere, hvor langt I som organisation er nået i jeres arbejde med at skabe impact. 

Udgangspunktet for skalaen er, at rigtig mange organisationer og virksomheder ønsker at være en positiv kraft i verden. Men det er ikke let. Problemerne kan være store, komplekse og mangefacetterede og kræve, at man rusker op i sin organisation. Og forandring kommer sjældent af sig selv. 

Skalaen afspejler en rejse

Modenhedsskalaen er både tiltænkt de organisationer, der fra starten er født med et formål, og virksomheder, som gerne vil udvikle deres forretning i en mere bæredygtig retning. 

Derfor afspejler skalaen den rejse, der begynder med spirende aspirationer, udvikler sig til egentlig strategi og efterhånden får stærkere og stærkere ben at gå på. 

Den eksemplificerer, at der er mange måder at skabe forandring på i en organisation. Ønsket om at vende supertankeren i en hurtig håndbremsevending er dømt til at slå fejl, mens forandringsprocessen kan gøres overskuelig ved, at man systematisk og struktureret sætter små speedbåde i søen. 

Start samtalen om impact

Og hvor befinder I jer så på skalaen?

Hvor moden er jeres organisation? 

Og hvordan går det med at opfylde jeres formål – eller med at omstille jeres organisation, så den er rustet til at leve op til jeres strategi?

Det kan I teste her ved at gå igennem de 15 spørgsmål, der gør jer klogere på, hvor I befinder jer på Good Innovations Impact Maturity Scale. 

Betragt spørgsmålene mere som samtalestartere end som en facitliste. 

I finder testen her. God fornøjelse.

Mere du kan læse:

Artikel

Virksomheder skal gøre verden bedre og kunne dokumentere deres påstande, mener Richard Georg Engström. Med et nyt acceleratorforløb vil han bygge impact ind i...

Artikel

Var det noget at tilbringe en lørdag med musik og gode samtaler på Heartland Festivalen på Fyn? Vi kan sende otte af vores abonnenter...

Artikel

Direktør for Give Steel Torben Larsen har en opfordring til erhvervslivet: Det er på tide, at flere virksomheder tager ansvar for mennesker på kanten...

Viden udefra

Bæredygtig ledelse kræver et nuanceret beslutningsgrundlag. Og impact-beregninger, der giver kendskab til den totale værdi, en organisation skaber på sociale, miljømæssige og økonomiske parametre,...

Copyright © Impact Insider