Connect with us

Hvad søger du?

Værktøjer

Håndbog for ledere: Sådan skaber I en innovativ organisation

Det kræver innovation, hvis vi skal bevare vores stærke velfærdssamfund, argumenterer Claus Bjørn Billehøj og Søren Barlebo Rasmussen. Sammen har de udarbejdet denne manual til topledere.

Sådan går du til opgaven, hvis du vil skabe en mere innovativ organisation. [Foto: Jumpstory]

Af Claus Bjørn Billehøj og Søren Barlebo Rasmussen

Det danske velfærdssamfund står over for en række betydelige udfordringer de kommende år. Udfordringer, der på den ene side handler om at blive ved med at sikre det almennyttige velfærdstilbud, og på den anden side at sikre organisationer der kan levere dette. Samtidig vil vi i de kommende år få flere ældre og kronisk syge patienter og færre fagprofessionelle hænder til at tage hånd om dem.

Derfor har vi brug for innovation i den offentlige sektor og behov for at styrke den offentlige sektors evne til at bygge bro mellem udvikling og drift til gavn for den enkelte borger.

Hvis ikke vi gør det, risikerer vi, at vi ser et stærkt almennyttigt offentligt drevet velfærdssamfund falde sammen. Derfor er det essentielt at arbejde med ledelse af systematisk velfærdsinnovation. Og her har topledere i den offentlige sektor en særlig rolle. 

Men hvordan griber man så opgaven an?

I marts afholdt Netværket for Systematisk Velfærdsinnovation en toplederworkshop, hvor 50 ledere arbejdede med kompetencer og kapabilitet til velfærdsinnovation.

På baggrund heraf har vi udarbejdet en Håndbog til Organisering af og Kapabilitet til Innovation (LINK TIL PDF) som indeholder fire trin: 

  1. Definér organiseringen
  2. Præcisér den strategiske vej
  3. Identificér og mobilisér stakeholdere
  4. Byg kapacitet

I denne uge får I selve håndbogen. Og i de kommende to uger vil I få korte videoer, der forklarer de to første trin.

Vi håber, I får glæde af håndbogen.


Claus Bjørn Billehøj er partner i Mobilize Strategy Consulting, medlem af bestyrelsen for Akademiet for Social Innovation og tidligere CEO i Den Sociale Kapitalfond og direktør i Region Hovedstaden med ansvar for forskning og regional udvikling.
Søren Barlebo Rasmussen er managing partner i Mobilize Strategy Consulting, tidligere Dekan på Copenhagen Business School og har en Ph.d. i videnskabsstudier med fokus på forskningsledelse.

Mere du kan læse:

Artikel

Impact Insider skal hjælpe organisationer, virksomheder, fonde, investorer og offentlige institutioner med at finde ud af, hvordan de bedst gør gavn for samfundet –...

Inspiration

Socialt iværksætteri er noget af det mest meningsfulde, man kan foretage sig, og rammevilkårene er overordnet gode. Men der mangler sparring om bæredygtige forretningsmodeller,...

Artikel

Innovation er som en bibelsk plage, der fejer hen over organisationerne, mener professor ved Stanford Universitet Christian Seelos. Et vist mål af innovation er...

Inspiration

Foreningen FISKEN vil gerne måle, hvilken forskel den sociale organisations værested gør for brugerne. Men hvordan kan man det uden at spolere det fristed,...

Copyright © Impact Insider