Connect with us

Hvad søger du?

Overblik

Ugens Impact: Når bankerne smækker døren i, står Marie klar med ekstranøglen

Det er et menneskeligt og samfundsøkonomisk spild, når flygtninge bremses i at blive selvforsørgende, mener Marie Birna Olafsdottir. Hun har startet et firma, der hjælper dem i gang. Det er tophistorien i Ugens Impact, der også dykker ned i Sigge Winthers nye bog om vilde problemer og giver dig en guide til måling af DEI.

Hej Insider

“Hvis man har hænder, så kan man arbejde. Og jeg vil gerne arbejde og betale tilbage til samfundet og hjælpe andre.”

Sådan siger Nizar Sido. Han er syrisk flygtning og kom til Danmark i august 2015. 

Men spørgsmålet er, om samfundet ønsker hans hjælp. Det kan man rejse berettiget tvivl om, når man ser på hans historie. 

Nizar har nemlig aldrig ønsket at modtage offentlig forsørgelse. Ligesom mange af sine landsmænd har han en stærk virkelyst. Og så snart han kunne komme til det, åbnede han et pizzeria. 

Men at drive forretning i Danmark fordrer, at man kan få en erhvervskonto. Og det vil bankerne ikke give ham. For pizzeriaer hører under de brancher, bankerne vurderer som højrisikable. 

Og nåja, så er der heller ikke meget forretning for banken i at have den slags små erhvervsdrivende som kunder. Men der er meget administration. Og udlændinge kan jo også være bøvlede at have med at gøre, ikke?

SMV Danmark tordner over udelukkelsen af små erhvervsdrivende. Og tre partier i Folketinget har netop fremsat et forslag om, at alle skal have ret til en erhvervskonto. 

Men imens ordene flyver, og papirmøllen ruller, har en social entreprenør stiftet et firma, der hjælper små erhvervsdrivende med at få den forjættede bankkonto. 

Marie Birna Olafsdottir vil nemlig ikke acceptere, at mennesker bliver forhindret i at starte et firma og blive selvforsørgende. Det er for stort et spild – menneskeligt og samfundsøkonomisk, mener hun. Og det er Nizars held. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »


Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Uanset hvad din virksomhed beskæftiger sig med, og hvor i verden den opererer, kan vi lægge en plan, der gør den bæredygtig. Det lover...

Artikel

Med brug af kunstig intelligens har tech-firmaet SpectrEco analyseret 77 brancher og forbundet dem til alle krav og standarder om ESG og bæredygtighed i...

Insiderviden

Du ser dem måske ikke, men de er der alligevel. De usynlige medspillere. Støtteorganisationerne. Uden dem havde mange organisationer og virksomheder skabt dårligere resultater....

Overblik

Det har været tåkrummende at følge efterårets politiske spil om besparelser på socialområdet i København. Mest fordi spillet har demonstreret en skræmmende lav forståelse...


Foreningen Impact Insider
Lygten 39
2400 København NV
CVR: 42681709


Ansv. Chefredaktør
Carsten Terp
Tlf: 7195 9295
carsten@impactinsider.dk


Copyright © Impact Insider