Connect with us

Hvad søger du?

Overblik

Ugens Impact: Kan vi få mennesker til at flyve?

En torsdag i november mødtes 60 mennesker på Arken i Ishøj for at skabe små job til mennesker, der har et sværere arbejdsliv end vi andre. Vi var med til jobfesten. Det er et af nedslagene i Ugens Impact, hvor du også kan læse om sociale investeringer i Norden og følge med i en ny serie om omstillingen til en mere bæredygtig verden.

Hej Insider

Forestil dig et mennesketårn.

Nederste lag af mennesker løfter det næste, der igen løfter det næste. Som en kransekage bliver tårnet slankere og slankere. 

Øverst, som tårnets spir, står en ung mand med sin hånd rakt ud mod himlen. Eller, sådan ser det ud ved første øjesyn. Men når du kigger nærmere efter, ser du, at han letter. 

Med sin ene hånd har han fået fat i en mågevinge. Og fuglen er nu på vej til at bære ham mod hans drømmes mål. 

Metaforen om fællesskabets kraft blev sat på lærred af kunstneren Astrid Mette en torsdag aften i november. 

Hun lyttede og malede, mens erhvervsledere mødtes med folk fra Ishøj Kommune på kunstmuseet Arken om et konkret mål: at skabe små job til mennesker, hvis gang gennem arbejdslivet er vanskeligere end vi andres. 

Mennesker som Belinda, som har en nervesygdom, der gør, at hun let bliver træt. Men som alligevel insisterer på at komme i arbejde. 

Eller Mads, som har ADHD, men ikke synes, han er syg nok til et liv på førtidspension. Han vil hellere prøve sig selv af. 

Måske kan de flyve, hvis vi i fællesskab giver dem det løft, de har brug for. 

Velkommen til det ugentlige overblik fra Impact Insider – mediet, der utrætteligt undersøger, hvordan vi kan skabe mest mulig effekt for de penge, vi bruger på at løse problemer i samfundet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »


Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Uanset hvad din virksomhed beskæftiger sig med, og hvor i verden den opererer, kan vi lægge en plan, der gør den bæredygtig. Det lover...

Artikel

Med brug af kunstig intelligens har tech-firmaet SpectrEco analyseret 77 brancher og forbundet dem til alle krav og standarder om ESG og bæredygtighed i...

Insiderviden

Du ser dem måske ikke, men de er der alligevel. De usynlige medspillere. Støtteorganisationerne. Uden dem havde mange organisationer og virksomheder skabt dårligere resultater....

Overblik

Det har været tåkrummende at følge efterårets politiske spil om besparelser på socialområdet i København. Mest fordi spillet har demonstreret en skræmmende lav forståelse...


Foreningen Impact Insider
Lygten 39
2400 København NV
CVR: 42681709


Ansv. Chefredaktør
Carsten Terp
Tlf: 7195 9295
carsten@impactinsider.dk


Copyright © Impact Insider