Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Redaktørens 10 bud: Her får du impact på Folkemødet

Hvordan skal du bruge din tid på Folkemødet, hvis du er optaget af impact? Det er et stort spørgsmål, og svaret kan jeg nok ikke give. Men her er alligevel en liste på 10 events, jeg har et godt øje til.

Hvor skal du gå hen for at få mest mulig impact ud af Folkemødet? Impact Insiders redaktør guider. [Foto: Pelle Rink]

Er der impact i Allinge?

Ja, det skal jeg da lige love for. Folkemødet vrimler med events, der på den ene eller anden måde drejer sig om eller forholder sig til impact. 

Og det er jo fedt for en impactnørd som mig. For så er jeg beskæftiget med noget bedre end at pifte cykler og drikke fadøl. I hvert fald noget af tiden.

Og så var det, at jeg tænkte: Hvorfor skal den research, jeg har lavet, ikke komme dig til gode?

Så på tærsklen til Allinge har jeg lavet en lille kollektion af impact-relaterede events, som jeg i hvert fald selv har et godt øje til. 

Jeg vil på ingen måde love, at den nedenstående liste er fyldestgørende eller bare udtryk for overblik, men forhåbentlig kan den tjene som inspiration, hvis du også har hang til impact. 

Du kan jo samtidig tage listen som en indikation på, hvor du måske kan fange mig – eller hvor du ikke skal opholde dig, hvis du vil undgå at rende på mig. 

Her er mine 10 bud: 

1. Introduction to effective altruism

Hvordan får vi mest effekt ud af velgørenhed? Det spørgsmål optager flere og flere – og ikke mindst bevægelsen Effective Altruism, der også er ved at slå rødder i Danmark. Programmet lover en praktisk indgang til at øge din impact gennem rationelle og evidensbaserede beslutninger. Det er jeg nysgerrig på. 

Tidspunkt: Torsdag klokken 12-13
Arr.: Effective Altruism Denmark 

Læs mere her.

2. Ny social databank: Kan man sætte kroner og øre på trivsel?

Kan vi sætte en økonomisk værdi på trivsel. Det mener folkene bag Open Social Value Bank, som vi også har skrevet om i Impact Insider. På Folkemødet præsenterer de den første version af værdibanken. Det, synes jeg, er spændende. 

Tidspunkt: Torsdag klokken 13-13.50
Arr.: Københavns Universitet

Læs mere her.

3. Hvem ejer fremtiden?

Hvorfor forholder den voksne generation i Danmark sig ikke til fremtidens verden og hensynet til kommende generationer?

Det spørgsmål har direktør i Danish Design Center Sara Gry Striegler stillet i Impact Insider og peget på, at oprindelige folk har stærk tradition for at spørge, hvad nutidens beslutninger betyder for fremtidige generationer.

Er der noget at lære?

Tidspunkt: Torsdag klokken 13-13.45
Arr.: Østifterne og Oak Foundation Denmark 

Læs mere her.

4. Danmarks vildeste løsninger

Vilde problemer kræver vilde løsninger. Løsninger som du kan møde, når tre aktører fortæller om deres store forandringsprojekter, der tager livtag med et af samfundets vilde problemer.

Spændende?

Det tror jeg vistnok. 

Tidspunkt: Torsdag klokken 18.30-19.30 
Arr.: Operate A/S

Læs mere her.

5. Fremtidens velfærd kalder på forebyggelse – hvordan gør vi?

Vores velfærdssamfunds fremtidssikring kalder på forebyggelse, og ved at investere nu kan vi undgå endnu større omkostninger på længere sigt. Men er vores velfærdssamfunds økonomiske rammer indrettet til at prioritere forebyggelse?

Denne debat om sociale investeringer vil jeg gerne overvære. 

Tidspunkt: Torsdag klokken 17.10-17.55
Arr.: Den Sociale Kapitalfond

Læs mere her.

6. Slip din indre fremtidsforsker løs: 10 vilde impact trends

Hvad er de vigtigste trends og tendenser fra verden omkring os inden for sociale investeringer, som vil slå igennem herhjemme i den kommende tid?

Den samtale mellem Lars Jannick Johansen og Helle Øbo vil jeg gerne høre. 

Tidspunkt: Torsdag klokken 18-19
Arr.: AskovFonden

Læs mere her.

7. Udsulter vi civilsamfundet? The Nonprofit Starvation Cycle

Organisationer og frivillige forventes at klare stadig flere og komplicerede opgaver i samfundet. Men ingen vil betale for drift, administration, opdaterede systemer og opkvalificeringskurser til medarbejderne. Det har vi netop skrevet om i Impact Insider

Ved dette arrangement er der garanti for at rende ind i mig. Jeg lægger nemlig op til debat om udsultningen af de civile organisationer og faciliterer den efterfølgende debat. 

Tidspunkt: Fredag klokken 11-12.45 
Arr. Østifterne og Oak Foundation Denmark

Læs mere her.

8. Sundhed skal tættere på det levede liv

Hvorfor nøjes med 25 nærhospitaler, når vi kan få 1000 forsamlingssteder i Danmark bundet sammen af en livskvalitetsbank?

Dette vidensprojekt om den nære sundhed har vi skrevet om i Impact Insider, mens det var på et tidligt stadie. Nu er der spændende nyt. 

Tidspunkt: Fredag klokken 11-11.45
Arr.: not a box

Læs mere her.

9. Vi kan løse de vilde problemer – men hvordan og hvornår?

Hjemløshed, den globale klimakrise, balancen mellem by og land, ulighed i sundhed – alt sammen komplekse, vilde problemer, som vi som samfund skal blive bedre til at løse – og det haster. Går det stærkt nok? Spændende debat om tværgående løsninger. 

Tidspunkt: Fredag klokken 16.15-17.15
Arr.: Realdania

Læs mere her.

10. Kan man måle hvad kunst gør ved os?

Kan man måle, hvad kunsten betyder for os, og hvordan den bevæger os?

Jeg synes, det er superspændende, hvis vi kan snakke impact i et ellers lidt impactfremmed miljø på en måde, der hæver sig over det fladpandede med mekaniske opgørelser af, hvor mange mennesker der har set en udstilling eller et teaterstykke. 

Tidspunkt: Lørdag klokken 11.45-12.30
Arr.: Ny Carlsbergfondet

Læs mere her.

11. Løvernes sociale hule

Okay, okay, okay, så får du et 11. bud. Det er en tilsnigelse at kalde det her for impact, men jeg kan ikke stå for konceptet med, at tre ngo’er pitcher ideer for et løvepanel af fonde og investorer. Det gider jeg godt overvære. 

Tidspunkt: Fredag klokken 16-16.45
Arr.: Ombold og Center for Frivilligt Socialt Arbejde

Læs mere her.

Jeg ønsker dig et fantastisk, impactfuldt Folkemøde.


Tak fordi du læser Impact Insider. Som samfundsiværksætter eller investor ved du, at kvalitet ikke er gratis. Vi er afhængige af, at abonnenter betaler for vores journalistik. Så hvis du synes, det er værd at have et uafhængigt specialmedie, der konstant jagter de bedste og mest effektive løsninger på samfundsproblemer, kan du tegne abonnement her.

Mere du kan læse:

Overblik

Social og grøn impact kan gå hånd i hånd. Det demonstrerer to cateringvirksomheder, som vi kigger nærmere på i Ugens Impact, hvor vi også...

Artikel

Kantine-frokost- og cateringbranchen kan bidrage til en bæredygtig verden i højere grad, end den gør i dag. Mød to virksomheder, der arbejder på at...

Artikel

Efter konkursen sidste år strømmer øllet igen ud af hanerne hos People Like Us. Stifteren Lars Carlsen vil arbejde på at opskalere og udbrede...

Artikel

Danmark har kun knap to procent vild natur. Det er uhyggeligt, mener Aviaja Riemann-Andersen. Mød medstifter og direktør i virksomheden Agrain i denne uges...

Copyright © Impact Insider