Connect with us

Hvad søger du?

Podcast

Podcast om det moderne arbejdsliv: Kan den danske model bestå fremtidstesten?

Hvad betyder nye teknologiske platforme for udviklingen af arbejdsmarkedet, og kan den danske model rumme, at flere indretter deres arbejdsliv på nye måder? Det er to af spørgsmålene, Louise Møller Nielsen undersøger i podcastserien Humant Arbejdsliv.

Kan den danske model består i sin nuværende form i fremtiden? Det er et af de spørgsmål, Louise Møller Nielsen stiller i denne uge i Humant Arbejdsliv. [Foto: JumpStory]

Platforme, blended workforce og bæredygtighed. Det er blot nogle af de områder og begreber, som organisationer og ledere i dag og i morgen skal forholde sig til. 

Teknologiske platforme åbner for adgang til kompetencer, flere og flere vælger alternative måder at designe deres arbejdsliv på, og ledere skal transformere nutidens organisationer for at kunne håndtere det 21. århundredes udfordringer.

Er vi som samfund godt stillet med den danske arbejdsmodel, eller spænder den ben for et moderne arbejdsmarked?

I tredje afsnit af Humant Arbejdsliv taler jeg med Niels Østerby Jepsen, partner hos Free Agents, om platforme til freelancere og om, hvordan virksomheder i langt højere grad skal tænke og handle mere strategisk, når det kommer til at håndtere en bred og alsidig arbejdsstyrke, hvor flere og flere måske for en tid eller permanent ikke vil fastholdes på én arbejdsplads.

Du kan lytte til afsnittet her. 

I fjerde  afsnit skal du møde Nadeem Farooq. Det tidligere folketingsmedlem er underdirektør i Finanssektorens arbejdsgiverforening. Og han taler om bæredygtig ledelse og fremtidens arbejdsmarked, hvor digitalisering og livslang læring er centrale for uddannelsessektor, erhvervsliv og offentlig sektor. 

Sammen undersøger vi også, om den danske model fortsat kan eksistere i sin form i fremtiden, og at der i højere grad bør være mere politisk interesse for kompetenceudvikling på tværs af ministerier.

Du kan lytte til afsnittet her.


Louise Møller Nielsen har mere end 13 års erfaring i hhv. offentlig sektor og start-ups inden for ledelse, facilitering, rådgivning og konceptudvikling.

I foråret 2023 gjorde hun op med “det normale arbejdsliv” for i stedet at blive selvstændig og arbejder i dag med strategisk ledelsesrådgivning, design og udvikling af moderne ledelsesprincipper samt brugen af platforme og økosystemer i det 21. århundredes organisationer.

Louise skriver også klummer, laver podcast og holder workshops og foredrag.


Tak fordi du læser Impact Insider. Som samfundsiværksætter eller investor ved du, at kvalitet ikke er gratis. Vi er afhængige af, at abonnenter betaler for vores journalistik. Så hvis du synes, det er værd at have et uafhængigt specialmedie, der konstant jagter de bedste og mest effektive løsninger på samfundsproblemer, kan du tegne abonnement her.

Mere du kan læse:

Artikel

Efter konkursen sidste år strømmer øllet igen ud af hanerne hos People Like Us. Stifteren Lars Carlsen vil arbejde på at opskalere og udbrede...

Viden udefra

Impactledelse handler om den indvirkning, man har på sine brugere, kunder, medarbejdere og dem, man sætter noget i verden for. Louise Møller Nielsen søger...

Artikel

Skal du være first-mover på et område, som ingen har betrådt før, så er sårbarhed én blandt flere vigtige ledelsesværdier. Det mener stafetbærer og...

Viden udefra

Mod alle odds har et forsikringsselskab i New York succes med at tiltrække unge som kunder. En stor del af forklaringen ligger i et...

Copyright © Impact Insider