Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Opskalering: Legende fællesskaber skal øge trivslen hos flere børn og unge

Landsforeningen Bifrost skaber trivsel for børn og unge gennem rollespil og kreativ dannelse. Nu får flere børn og unge gavn af indsatsen, som opskaleres med støtte fra Nordea-fonden.

Landsforeningen Bifrost vil have flere børn og unge med i fantasifulde fællesskaber. [Foto: Anette Lind]

“Det er kun opskalering, der skaber impact – ikke innovation.”

Sådan siger Christian Seelos, leder af Global Innovation for Impact Lab ved Stanford University. 

Og hans ord vækker genklang hos Landsforeningen Bifrost, som lige nu er i færd med at udvide sine aktiviteter for at skabe endnu flere, større og bedre resultater for børn og unge landet over.

Siden Bifrost kom til verden i 2003, er organisationen vokset til 70 lokalforeninger, som arbejder for at udvikle og udfordre børn og unge gennem kreative aktiviteter.

Nu er Bifrost i færd med at bevæge sig fra innovation til impact – eller det, Christian Seelos i sin bog "Innovation and Scaling for Impact" kalder fra den røde til den grønne zone. 

I rød zone, afprøver og fostrer man nemlig ideer for at forløse sit formål. Men i den grønne kan man sætte to streger under impact. For her handler det om at gøre mere af det, man er god til. Eller forbedre det, man allerede gør, som vi har beskrevet det i denne artikel.

Med 7,2 millioner kroner i støtte fra Nordea-fonden er Bifrost godt på vej med det nye projekt Fantastiske Fællesskaber. Og målene er klare: Mindst 7000 børn og unge, der står uden for foreningslivet, skal med i Bifrosts fællesskaber. Samtidig skal 15 nye fællesskaber oprettes, og de eksisterende lokalforeninger opkvalificeres i inklusion og tryghed. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Artikel

En hollandsk supermarkedskæde har åbnet over 125 ‘snakkekasser’ i sine supermarkeder i Holland og Belgien. Initiativet er en del af en national kampagne mod...

Artikel

Siden 2015 har Mentorbarn matchet børn og unge i udsatte positioner med frivillige venskabsfamilier. Nu peger meget på, at det bliver en rettighed for...

Værktøjer

Hvordan går det med at opfylde jeres formål? Er jeres organisation gearet til opgaven? Tag testen her, og find ud af, hvor I befinder...

Insiderviden

Hvordan er dine forestillinger om fremtiden? Og hvordan påvirker dine forestillinger de valg, du træffer om, hvilken forandring du vil skabe? Velkommen til denne...

Copyright © Impact Insider