Connect with us

Hvad søger du?

Viden udefra

Klumme: Impact-revolutionen vil vende vores verden på hovedet

Vores verden er i gang med en omfattende transformation. Og impact bliver en hjørnesten i fremtidens bæredygtighed og velstand, skriver Majbritt Skov fra Deloitte.

"Vi er i begyndelsen af ​​impact-revolutionen, hvor virksomheder nu i stigende grad indser, at de har en forpligtelse over for alle interessenter og ikke blot deres aktionærer," skriver Majbritt Skov.

Impact er i dag et af de mest populære ord, når man taler om bæredygtighed. Alle vil have impact, og alt skal have impact.

Det er med vilje, at jeg taler om impact og ikke ”effekt” eller ”påvirkning”, som man kunne oversætte til på dansk. Impact er noget andet – noget mere.

Lidt forsimplet kan man sige, at har man et input og følger et konkret output, men også et ”outcome” - det vil sige et udfald.

For eksempel har man fået en fiskestang, fanget ti fisk, og udfaldet er nu, at man har lært at fiske. Men der sker mere end det. For når man kan fiske, skabes også en bredere effekt – en impact – på ens sociale velvære, velstand mv. Måske man endda kan lære andre at fiske også.

Der sker altså en samfundsøkonomisk forandring økonomisk, socialt og i relation til klima og biodiversitet. Og det er dét, der menes med impact. Deloittes purpose er for eksempel at skabe ”impact that matters”. For os betyder det at skabe impact, der skaber positiv forandring for vores kunder og samfundet som helhed.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Alternativ

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Social og grøn impact kan gå hånd i hånd. Det demonstrerer to cateringvirksomheder, som vi kigger nærmere på i Ugens Impact, hvor vi også...

Artikel

Kantine-frokost- og cateringbranchen kan bidrage til en bæredygtig verden i højere grad, end den gør i dag. Mød to virksomheder, der arbejder på at...

Artikel

Efter konkursen sidste år strømmer øllet igen ud af hanerne hos People Like Us. Stifteren Lars Carlsen vil arbejde på at opskalere og udbrede...

Artikel

Danmark har kun knap to procent vild natur. Det er uhyggeligt, mener Aviaja Riemann-Andersen. Mød medstifter og direktør i virksomheden Agrain i denne uges...

Copyright © Impact Insider