Connect with us

Hvad søger du?

Viden udefra

Klumme: Impact-revolutionen vil vende vores verden på hovedet

Vores verden er i gang med en omfattende transformation. Og impact bliver en hjørnesten i fremtidens bæredygtighed og velstand, skriver Majbritt Skov fra Deloitte.

"Vi er i begyndelsen af ​​impact-revolutionen, hvor virksomheder nu i stigende grad indser, at de har en forpligtelse over for alle interessenter og ikke blot deres aktionærer," skriver Majbritt Skov.

Impact er i dag et af de mest populære ord, når man taler om bæredygtighed. Alle vil have impact, og alt skal have impact.

Det er med vilje, at jeg taler om impact og ikke ”effekt” eller ”påvirkning”, som man kunne oversætte til på dansk. Impact er noget andet – noget mere.

Lidt forsimplet kan man sige, at har man et input og følger et konkret output, men også et ”outcome” - det vil sige et udfald.

For eksempel har man fået en fiskestang, fanget ti fisk, og udfaldet er nu, at man har lært at fiske. Men der sker mere end det. For når man kan fiske, skabes også en bredere effekt – en impact – på ens sociale velvære, velstand mv. Måske man endda kan lære andre at fiske også.

Der sker altså en samfundsøkonomisk forandring økonomisk, socialt og i relation til klima og biodiversitet. Og det er dét, der menes med impact. Deloittes purpose er for eksempel at skabe ”impact that matters”. For os betyder det at skabe impact, der skaber positiv forandring for vores kunder og samfundet som helhed.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Artikel

Impact Insider skal hjælpe organisationer, virksomheder, fonde, investorer og offentlige institutioner med at finde ud af, hvordan de bedst gør gavn for samfundet –...

Inspiration

Socialt iværksætteri er noget af det mest meningsfulde, man kan foretage sig, og rammevilkårene er overordnet gode. Men der mangler sparring om bæredygtige forretningsmodeller,...

Artikel

Innovation er som en bibelsk plage, der fejer hen over organisationerne, mener professor ved Stanford Universitet Christian Seelos. Et vist mål af innovation er...

Inspiration

Foreningen FISKEN vil gerne måle, hvilken forskel den sociale organisations værested gør for brugerne. Men hvordan kan man det uden at spolere det fristed,...

Copyright © Impact Insider