Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Impact-pioner: Civilsamfundet står med en trumf på hånden. De ved det bare ikke selv

Impactinvestering er en gave til civilsamfundet. Hvis organisationerne tager de nye muligheder til sig, kan de slippe ud af den ustabile projektøkonomi og i stedet få betaling for at gøre, hvad de gør bedst, siger Sir Ronald Cohen.

Sociale effektinvesteringer har blandt andet i Israel været brugt i forebyggelsen af diabetes. Og i Aarhus gør man netop nu forsøg med at forebygge senfølger af diabetes.

I årevis har civilsamfundet været lagt i økonomiske håndjern. Men nu har civilsamfundet fået en gylden nøgle, der kan sætte organisationerne fri og har potentiale til at vende deres økonomiske rammer på vrangen.

Det optimistiske budskab kommer fra Sir Ronald Cohen, forretningsmand, investor og forfatter til bogen ”Impact – Reshaping Capitalism to Create Real Change”.

”Civilsamfundet har levet af tilskud, og det er meget foruroligende at se, at denne tilskudsmodel har ført til, at civilsamfundsorganisationer med meget få undtagelser er små og mangler penge,” siger Sir Ronald og fortsætter:

”For mig at se ligestiller impactrevolutionen civilsamfundet med erhvervslivet i forhold til at rejse penge.”

Civilsamfundet løser livsvigtige samfundsopgaver, mener Sir Ronald, som har set med stigende bekymring på den årelange økonomiske overlevelseskamp, der har forhindret mange organisationer i at forløse deres fulde potentiale.

”Når du kæmper for at holde dig flydende, har du ikke råd til at løbe risiko. De fleste non-profit-organisationer kan ikke eksperimentere med nye løsninger på sociale problemer,” siger Sir Ronald.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Artikel

Impact Insider skal hjælpe organisationer, virksomheder, fonde, investorer og offentlige institutioner med at finde ud af, hvordan de bedst gør gavn for samfundet –...

Inspiration

Socialt iværksætteri er noget af det mest meningsfulde, man kan foretage sig, og rammevilkårene er overordnet gode. Men der mangler sparring om bæredygtige forretningsmodeller,...

Artikel

Innovation er som en bibelsk plage, der fejer hen over organisationerne, mener professor ved Stanford Universitet Christian Seelos. Et vist mål af innovation er...

Inspiration

Foreningen FISKEN vil gerne måle, hvilken forskel den sociale organisations værested gør for brugerne. Men hvordan kan man det uden at spolere det fristed,...

Copyright © Impact Insider