Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Impact-pioner: Civilsamfundet står med en trumf på hånden. De ved det bare ikke selv

Impactinvestering er en gave til civilsamfundet. Hvis organisationerne tager de nye muligheder til sig, kan de slippe ud af den ustabile projektøkonomi og i stedet få betaling for at gøre, hvad de gør bedst, siger Sir Ronald Cohen.

Sociale effektinvesteringer har blandt andet i Israel været brugt i forebyggelsen af diabetes. Og i Aarhus gør man netop nu forsøg med at forebygge senfølger af diabetes.

I årevis har civilsamfundet været lagt i økonomiske håndjern. Men nu har civilsamfundet fået en gylden nøgle, der kan sætte organisationerne fri og har potentiale til at vende deres økonomiske rammer på vrangen.

Det optimistiske budskab kommer fra Sir Ronald Cohen, forretningsmand, investor og forfatter til bogen ”Impact – Reshaping Capitalism to Create Real Change”.

”Civilsamfundet har levet af tilskud, og det er meget foruroligende at se, at denne tilskudsmodel har ført til, at civilsamfundsorganisationer med meget få undtagelser er små og mangler penge,” siger Sir Ronald og fortsætter:

”For mig at se ligestiller impactrevolutionen civilsamfundet med erhvervslivet i forhold til at rejse penge.”

Civilsamfundet løser livsvigtige samfundsopgaver, mener Sir Ronald, som har set med stigende bekymring på den årelange økonomiske overlevelseskamp, der har forhindret mange organisationer i at forløse deres fulde potentiale.

”Når du kæmper for at holde dig flydende, har du ikke råd til at løbe risiko. De fleste non-profit-organisationer kan ikke eksperimentere med nye løsninger på sociale problemer,” siger Sir Ronald.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Alternativ

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Skal bankerne tage større ansvar for, at hjemløse og andre udsatte har adgang til kontanter? Det er et af de spørgsmål, vi kommer ind...

Artikel

Socialt udsatte fryses ude af banksystemet: konti lukkes af bankerne, og de udsatte får nej til at oprette nye andre steder. Det fastlåser deres...

Artikel

Energi til Hinanden startede som en indsats for unge i udsatte positioner i Esbjerg. Med resultater over forventning vil kommunen nu udbrede metoden til...

Viden udefra

Det trækker op til storm. Centrale systemer slår dybere og dybere revner. Alligevel handler den offentlige samtale mest om at forlænge nutidens løsninger med...

Copyright © Impact Insider