Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Åbent redaktionsmøde: Hvordan skaber vi plads til mangfoldighed?

Vi har brug for en indre rummelighed over for mangfoldighed, lød det fra en deltager på vores åbne redaktionsmøde. Denne gang handlede det om diversitet, lighed og inklusion.

Vi må åbne op for nuancerne og undgå en polariseret diskussion om rigtigt og forkert, når vi arbejder med DEI. Det var én af pointerne, på vores åbne redaktionsmøde. [Foto: Malene Nørby]

Til torsdagens åbne redaktionsmøde blev vi endnu engang klogere på diversitet, lighed og inklusion. 

Her er nogle af de pointer, som udvidede vores – og forhåbentligt – deltagernes horisont. 

Hvordan giver vi plads til mennesket bag mærkaterne?

I samtalen om DEI på redaktionsmødet begyndte dialogen med en snak om relationer. 

Vi bliver, i alle arenaer af samfundet, nødt til at se mennesket bag mærkaterne og være åbne for nuancerne, lød det. På både arbejdspladsen, til konferencer og i det mellemmenneskelige møde.

For selv om du har en anden hudfarve, et handicap eller er en del af majoriteten, kan det enkelte menneske indeholde mange facetter, som ikke umiddelbart kan ses. 

Samtidig blev det påpeget, at det danske samfund og danskerne har en tendens til at være lukket over for nyankomne og mennesker med andre kulturer. De er ikke i høj nok grad opmærksom på logikker, der kan fremstå som ukendte normer – som danskernes humor og den måde, der bliver budt velkommen på. 

“Vi har brug for relationel mangfoldighed og en indre rummelighed over for mangfoldighed,” fortalte en deltager. 

Så hvordan skaber vi plads til, at den enkelte kan udfolde noget af det, som befinder sig indeni, spurgte en anden deltager. Og lige så vigtigt, hvordan griber vi dem bagefter?

“Når man præsenterer flere sider af sig selv, kan der godt komme en emotionel hangover,” sagde deltageren. 

Det kan være imposter syndrom eller andre kritiske stemmer, som er en del af den enkeltes samlede pakke. Og det skal der tages vare på. 

Platforme på tværs

Det blev slået fast, at der skal skabes plads og tages hånd om forskellige stemmer rundt om bordet. Men måske ligger der også et potentiale i, at samtalen om DEI bevæger sig ud af sine digitale ekkokamre.

Blandt andet fortalte en deltager, at algoritmer fastholder en organisations online kommunikation til platforme, der i forvejen bekræfter ens budskab. 

“Kan vi lave strategiske partnerskaber, der går beyond algorithms?” spurgte deltageren.

Og dermed få fat i nogle stemmer, der ikke typisk optræder i vores egne netværksgrupper? Men det kræver et helt selvstændigt perspektiv på at finde inkluderende, digitale løsninger. 

Det har vi også lært

Der var mange nye, vigtige spørgsmål og perspektiver på diversitet, lighed og inklusion på redaktionsmødet. Og selvom samtalen foregik i de højere luftlag, kom der også konkrete forslag til artikler, som vi vil arbejde videre på.

Deltagernes feedback har desuden gjort os opmærksomme på, at vores tidligere formidling af redaktionsmøderne, kunne give indtryk af, at der er et krav om, at man som deltager skal bidrage med noget ekstraordinært.

Det har vi taget med os, og vi vil arbejde på at tydeliggøre, at maskinrummet her er et trygt og åbent rum for alle. Du er velkommen til at deltage på din egen måde: Uanset om du vil byde ind med spørgsmål, ideer, kilder, perspektiver, eller om du vil være med på en lytter.

Mere du kan læse:

Artikel

Det kræver nye fortællinger og nye målemetoder, hvis organisationer skal rykke på diversitet, lighed og inklusion, mener Moussa Mchangama, som er medstifter af virksomheden...

Viden udefra

Det er ikke viden, men perspektiver der mangler i bestyrelseslokalerne hos store selskaber. Inviter jeres unge medarbejdere ind i beslutningerne, og høst store gevinster,...

Viden udefra

It is not a lack of knowledge in the boardroom, but rather a lack of perspective that is limiting organizations from becoming more socially...

Værktøjer

Mangfoldige organisationer skaber bedre beslutninger og resultater. Men hvordan ved du, om I er på rette vej? Med data, siger virksomheden Clear Impact. Find...


Foreningen Impact Insider
Lygten 39
2400 København NV
CVR: 42681709


Ansv. Chefredaktør
Carsten Terp
Tlf: 7195 9295
carsten@impactinsider.dk


Copyright © Impact Insider