Connect with us

Hvad søger du?

Værktøjer

Video: Sådan skaber I rum for innovation i jeres organisation

Hvordan indretter man sin organisation, så man skaber de bedst mulige betingelser for innovation?
Det forklarer Søren Barlebo Rasmussen i denne video.

Hvordan organiserer man sig på en måde, hvor innovation har en naturlig plads i den daglige drift? Få svaret i videoen. [Foto: jumpstory]

Af Claus Bjørn Billehøj og Søren Barlebo Rasmussen

Det bliver sagt igen og igen: ”Vi skal have mere innovation i vores organisation”. Men en organisation bliver ikke mere innovativ bare af, at man siger ordet højt. Der skal mere til.

Hvis man ikke tænker organiseringen ordentligt igennem, så innovationen har en naturlig plads i organisationen, bliver den rodløs, og så løber de innovative tanker ud i sandet.

Men hvis man går grundigt og systematisk til værks, kan man skabe en organisation, der evner at være nyskabende.

I sidste uge præsenterede vi jer for denne håndbog, I kan bruge til at bygge en innovativ organisation.

Den svarer på fire spørgsmål, som tilsammen danner et vejkort frem mod målet.

  1. Hvordan organiserer man innovation?
  2. Hvordan præciserer man den strategiske vej?
  3. Hvordan identificerer og mobiliserer man de relevante stakeholders?
  4. Hvordan bygger man kapabilitet og kompetence op i organisationen?

I en kort video gennemgår Søren Barlebo Rasmussen i denne uge skridt nummer et og giver jer redskaberne til at organisere innovation og fører jer også igennem de forskellige niveauer af innovation – fra rene driftsforbedringer til radikal eller decideret disruptiv innovation.

Vi håber, I får glæde af videoen.


Claus Bjørn Billehøj er partner i Mobilize Strategy Consulting, medlem af bestyrelsen for Akademiet for Social Innovation og tidligere CEO i Den Sociale Kapitalfond og direktør i Region Hovedstaden med ansvar for forskning og regional udvikling.
Søren Barlebo Rasmussen er managing partner i Mobilize Strategy Consulting, tidligere Dekan på Copenhagen Business School og har en Ph.d. i videnskabsstudier med fokus på forskningsledelse.

Mere du kan læse:

Viden udefra

Climate change leads to increasing payouts, which puts insurance companies under pressure. The industry must change course and adapt their products to a new...

Viden udefra

Det er oppe i tiden at tale om vilde problemer, men mange problemer er velkendte, og der findes gode, velafprøvede løsninger – for eksempel...

Artikel

Ugens impact-stafet står i innovationens navn. Med innovation som løftestang, kan vi nemlig levere løsninger på samfundets vilde problemer, mener Michael Nørregaard Wilkens.

Viden udefra

Vi vil få virtuelle sagsrådgivere i kommunerne. At være frivillig vil blive det nye sort. Der vil komme et lovforslag om, at det offentlige...


Foreningen Impact Insider
Lygten 39
2400 København NV
CVR: 42681709


Ansv. Chefredaktør
Carsten Terp
Tlf: 7195 9295
carsten@impactinsider.dk


Copyright © Impact Insider