Connect with us

Hvad søger du?

Overblik

Ugens Impact: En bid af en bedre verden. Sådan kan din frokost gøre en forskel

Social og grøn impact kan gå hånd i hånd. Det demonstrerer to cateringvirksomheder, som vi kigger nærmere på i Ugens Impact, hvor vi også kan fortælle, at det sociale bryggeri People Like Us er på fode igen. Og så ser vi på en ny bog, der anviser vejen til god offentlig velfærd.

“Der skal ske en kæmpestor transformation af hele fødevaresystemet i de kommende årtier, hvis det skal gøres bæredygtigt,” siger Michael Minter fra tænketanken Concito. [Foto: JumpStory]

Hej Insider

Du kan gøre verden mere bæredygtig bid for bid. Bogstavelig talt. 

For den frokost, du indtager på dit arbejde, bærer kimen til en verden i bedre social og miljømæssig balance. 

Det mener to direktører fra cateringbranchen, som er i fuld gang med at gøre deres virksomheder mere socialt inkluderende og mindre klima- og miljømæssigt belastende. 

Både Jespers Torvekøkken og Simply Cooking ansætter folk i fleksjob og arbejder målrettet på at nedbringe madspild og på at dreje danskernes madvaner i en grønnere retning. 

Og initiativer af den slags er der behov for, viser en rapport fra tænketanken Concito. 

“Der skal ske en kæmpestor transformation af hele fødevaresystemet i de kommende årtier, hvis det skal gøres bæredygtigt,” siger programchef Michael Minter.  

Velkommen til det ugentlige overblik fra Impact Insider – mediet, der utrætteligt undersøger, hvordan vi kan skabe mest mulig effekt for de penge, vi bruger på at løse problemer i samfundet.

I denne uge retter vi spotlyset mod to virksomheder, som på daglig basis demonstrerer, hvordan social og grøn impact kan gå hånd i hånd – og munde ud i rendyrket lækkerhed på din frokosttallerken. 

Du finder artiklen her. Velbekomme. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Alternativ

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Artikel

Kantine-frokost- og cateringbranchen kan bidrage til en bæredygtig verden i højere grad, end den gør i dag. Mød to virksomheder, der arbejder på at...

Artikel

Efter konkursen sidste år strømmer øllet igen ud af hanerne hos People Like Us. Stifteren Lars Carlsen vil arbejde på at opskalere og udbrede...

Artikel

Danmark har kun knap to procent vild natur. Det er uhyggeligt, mener Aviaja Riemann-Andersen. Mød medstifter og direktør i virksomheden Agrain i denne uges...

Insiderviden

Har du hørt om den tyske chatbot, der opfordrede til at fejre Krystalnatten med en omgang fastfood? Læs ugens Insiderviden, og undgå, at kunstig...

Copyright © Impact Insider