Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Nyt kuld af impactstartups skal klædes på til at løse nordiske velfærdsproblemer

Med samarbejdspartnere i Sverige, Norge og Finland starter Den Sociale Kapitalfond acceleratorforløb for nordiske startups. Vi vil give virksomhederne lettere adgang til de nordiske markeder, siger Birgitte Frost Mathiesen fra kapitalfonden.

Tre glade stiftere af Healper. Fra venstre Tobias Pankoke, Andreas Aabo og Rasmus Frost. [Foto: Healper]

Når Den Sociale Kapitalfond efter sommerferien sætter et nyt kuld ambitiøse impactstartups på skolebænken, vil der blive talt mere end dansk i klasselokalet.

For første gang kommer danske, svenske, norske og finske startups på et fælles acceleratørforløb, hvor de kobles med forretningsudviklere fra alle fire lande.

”Vi prøver at pulje vores kompetencer bedre i et ønske om at give virksomhederne lettere adgang til de nordiske markeder,” siger Birgitte Frost Mathiesen, ledende partner i Den Sociale Kapitalfond og ansvarlig for Impact StartUp i Danmark.

Programmet udføres i et samarbejde mellem kapitalfonden, Epiqus i Finland, Prosper i Sverige og Ferd Sociale Entreprenører i Norge. Og det fællesnordiske fokus giver mulighed for at samle virksomhederne i klynger, der arbejder inden for samme felt, fortæller Birgitte Frost Mathiesen.

”Hvis man arbejder med at skabe bæredygtige samfundsmodeller, så kan man have glæde af at sidde sammen med nogen, der arbejder med at løse de samme problemstillinger,” siger hun.

Derfor bliver de kommende startups tematiseret på tværs af landegrænser.

”Så hvis man arbejder med noget inden for uddannelse, så mødes man med de andre startups inden for uddannelse.”

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Alternativ

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Skal bankerne tage større ansvar for, at hjemløse og andre udsatte har adgang til kontanter? Det er et af de spørgsmål, vi kommer ind...

Artikel

Socialt udsatte fryses ude af banksystemet: konti lukkes af bankerne, og de udsatte får nej til at oprette nye andre steder. Det fastlåser deres...

Artikel

Energi til Hinanden startede som en indsats for unge i udsatte positioner i Esbjerg. Med resultater over forventning vil kommunen nu udbrede metoden til...

Insiderviden

Der er rigtig mange gode grunde til at blive klogere på, hvilken forskel vi skaber. Men at måle impact er ikke altid det rigtige...

Copyright © Impact Insider