Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Nyt kuld af impactstartups skal klædes på til at løse nordiske velfærdsproblemer

Med samarbejdspartnere i Sverige, Norge og Finland starter Den Sociale Kapitalfond acceleratorforløb for nordiske startups. Vi vil give virksomhederne lettere adgang til de nordiske markeder, siger Birgitte Frost Mathiesen fra kapitalfonden.

Tre glade stiftere af Healper. Fra venstre Tobias Pankoke, Andreas Aabo og Rasmus Frost. [Foto: Healper]

Når Den Sociale Kapitalfond efter sommerferien sætter et nyt kuld ambitiøse impactstartups på skolebænken, vil der blive talt mere end dansk i klasselokalet.

For første gang kommer danske, svenske, norske og finske startups på et fælles acceleratørforløb, hvor de kobles med forretningsudviklere fra alle fire lande.

”Vi prøver at pulje vores kompetencer bedre i et ønske om at give virksomhederne lettere adgang til de nordiske markeder,” siger Birgitte Frost Mathiesen, ledende partner i Den Sociale Kapitalfond og ansvarlig for Impact StartUp i Danmark.

Programmet udføres i et samarbejde mellem kapitalfonden, Epiqus i Finland, Prosper i Sverige og Ferd Sociale Entreprenører i Norge. Og det fællesnordiske fokus giver mulighed for at samle virksomhederne i klynger, der arbejder inden for samme felt, fortæller Birgitte Frost Mathiesen.

”Hvis man arbejder med at skabe bæredygtige samfundsmodeller, så kan man have glæde af at sidde sammen med nogen, der arbejder med at løse de samme problemstillinger,” siger hun.

Derfor bliver de kommende startups tematiseret på tværs af landegrænser.

”Så hvis man arbejder med noget inden for uddannelse, så mødes man med de andre startups inden for uddannelse.”

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »


Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Uanset hvad din virksomhed beskæftiger sig med, og hvor i verden den opererer, kan vi lægge en plan, der gør den bæredygtig. Det lover...

Artikel

Med brug af kunstig intelligens har tech-firmaet SpectrEco analyseret 77 brancher og forbundet dem til alle krav og standarder om ESG og bæredygtighed i...

Insiderviden

Du ser dem måske ikke, men de er der alligevel. De usynlige medspillere. Støtteorganisationerne. Uden dem havde mange organisationer og virksomheder skabt dårligere resultater....

Overblik

Det har været tåkrummende at følge efterårets politiske spil om besparelser på socialområdet i København. Mest fordi spillet har demonstreret en skræmmende lav forståelse...


Foreningen Impact Insider
Lygten 39
2400 København NV
CVR: 42681709


Ansv. Chefredaktør
Carsten Terp
Tlf: 7195 9295
carsten@impactinsider.dk


Copyright © Impact Insider