Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Nyt kuld af impactstartups skal klædes på til at løse nordiske velfærdsproblemer

Med samarbejdspartnere i Sverige, Norge og Finland starter Den Sociale Kapitalfond acceleratorforløb for nordiske startups. Vi vil give virksomhederne lettere adgang til de nordiske markeder, siger Birgitte Frost Mathiesen fra kapitalfonden.

Tre glade stiftere af Healper. Fra venstre Tobias Pankoke, Andreas Aabo og Rasmus Frost. [Foto: Healper]

Når Den Sociale Kapitalfond efter sommerferien sætter et nyt kuld ambitiøse impactstartups på skolebænken, vil der blive talt mere end dansk i klasselokalet.

For første gang kommer danske, svenske, norske og finske startups på et fælles acceleratørforløb, hvor de kobles med forretningsudviklere fra alle fire lande.

”Vi prøver at pulje vores kompetencer bedre i et ønske om at give virksomhederne lettere adgang til de nordiske markeder,” siger Birgitte Frost Mathiesen, ledende partner i Den Sociale Kapitalfond og ansvarlig for Impact StartUp i Danmark.

Programmet udføres i et samarbejde mellem kapitalfonden, Epiqus i Finland, Prosper i Sverige og Ferd Sociale Entreprenører i Norge. Og det fællesnordiske fokus giver mulighed for at samle virksomhederne i klynger, der arbejder inden for samme felt, fortæller Birgitte Frost Mathiesen.

”Hvis man arbejder med at skabe bæredygtige samfundsmodeller, så kan man have glæde af at sidde sammen med nogen, der arbejder med at løse de samme problemstillinger,” siger hun.

Derfor bliver de kommende startups tematiseret på tværs af landegrænser.

”Så hvis man arbejder med noget inden for uddannelse, så mødes man med de andre startups inden for uddannelse.”

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Artikel

Impact Insider skal hjælpe organisationer, virksomheder, fonde, investorer og offentlige institutioner med at finde ud af, hvordan de bedst gør gavn for samfundet –...

Inspiration

Socialt iværksætteri er noget af det mest meningsfulde, man kan foretage sig, og rammevilkårene er overordnet gode. Men der mangler sparring om bæredygtige forretningsmodeller,...

Artikel

Innovation er som en bibelsk plage, der fejer hen over organisationerne, mener professor ved Stanford Universitet Christian Seelos. Et vist mål af innovation er...

Inspiration

Foreningen FISKEN vil gerne måle, hvilken forskel den sociale organisations værested gør for brugerne. Men hvordan kan man det uden at spolere det fristed,...

Copyright © Impact Insider