Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Nina Smith vil justere vores velfærdsmodel: Det var en fejl at skrive virksomheder og civilsamfund ud af ligningen

Det kan lade sig gøre at hjælpe sårbare og udsatte ledige tættere på arbejdsmarkedet – og samtidig forbedre den kommunale økonomi. Men det kræver, at kommunerne arbejder meget tættere sammen med virksomheder og civilsamfundsorganisationer, end de har gjort før, siger formanden for Reformkommissionen, Nina Smith.

"Mange civilsamfundsorganisationer og virksomheder er begyndt at se, at der er mennesker, som velfærdsstaten ikke tager sig af, og derfor begynder de at tage et ansvar," siger Nina Smith.

Der er de ledige, der kommer ind på et jobcenter og kort efter er videre igen. For dem er jobcentret et pitstop, et kortvarigt ophold på arbejdslivets motorvej. 

Og så er der dem, der bliver hængende. Ikke fordi de vil, men fordi ledighed ikke er deres eneste problem. Måske har de været anbragte som børn, måske har de et misbrug, måske et handicap, eller måske er de rodet ind i noget småkriminelt.

Dem er der 200.000 af. Og dem kan vi ikke tage hånd om ved bare at gøre, som vi plejer. 

“For dem, der bare skal vendes i døren, skal vi blive ved med at gøre det, vi i forvejen gør. For det er en succes,” siger Nina Smith: 

“Men vi kan ikke bruge samme model over for alle de borgere, som har komplekse udfordringer, fordi de måske er blevet syge af at gå for længe i systemet, har alkoholproblemer eller børn, der mistrives. De skal have en helt anden behandling.”

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Alternativ

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Social og grøn impact kan gå hånd i hånd. Det demonstrerer to cateringvirksomheder, som vi kigger nærmere på i Ugens Impact, hvor vi også...

Artikel

Kantine-frokost- og cateringbranchen kan bidrage til en bæredygtig verden i højere grad, end den gør i dag. Mød to virksomheder, der arbejder på at...

Artikel

Efter konkursen sidste år strømmer øllet igen ud af hanerne hos People Like Us. Stifteren Lars Carlsen vil arbejde på at opskalere og udbrede...

Artikel

Danmark har kun knap to procent vild natur. Det er uhyggeligt, mener Aviaja Riemann-Andersen. Mød medstifter og direktør i virksomheden Agrain i denne uges...

Copyright © Impact Insider