Connect with us

Hvad søger du?

Event

“Journalistik skal bygge bro mellem virksomheder og mennesker med handicap”

Impact Insider afholdt onsdag 3. maj vores andet åbne redaktionsmøde, hvor vi sammen med en flok af vores læsere udviklede ideer til historier om diversitet og inklusion.

Der var i alt otte personer, som havde sat hinanden stævne på Impact Insiders redaktion i København, inkl. en deltager, der var med over en forbindelse fra lyntoget mod Kolding.

Hvordan kan man bedst kan skrive diverse og inkluderende historier, og hvilke perspektiver mangler der i samfundsdebatten.

Det var nogle af de ting, der kom på bordet, da Impact Insider afholdt åbent redaktionsmøde om diversitet og inklusion.

“Det er ikke nok bare skrive om det. I skal også gøre historierne diverse og inkluderende i sig selv,” pointerede en deltager.

Her erfarede vi, at vi som mange andre står lidt famlende i forhold til, hvordan man bedst går til emnet, og hvordan man skaber en mangfoldig organisation.

En anden deltager påpegede, at medierne ikke er gode nok til at fastholde magthaverne i at få helt konkrete forslag på bordet til at få flere mennesker med handicap i job, hvilket vi har noteret os.

Træk på erfaringer fra udlandet

Der var enighed om, at der er meget viden at hente i udlandet, som ikke udnyttes tilstrækkeligt i Danmark. Derfor er det oplagt at finde de bedste internationale eksempler til inspiration og samtidig belyse de danske virksomheder, der fører an.

En af hovedpointerne på mødet var, at der mangler fokus på bundlinjen, og at det er for dyrt for samfundet ikke at hjælpe mennesker med handicap ordentligt ind på arbejdsmarkedet.

Diskussionen gik på, hvordan man kan skabe gode løsninger ikke kun for mennesker med handicap, men også for samfundet som helhed ved at skabe bedre muligheder for disse mennesker.

Redaktionsmødets 60 effektive minutter har resulteret i mange ideer og perspektiver til Impact Insiders kommende historier, men mødet viste også, at der stadig er behov for yderligere diskussion om emnet og konkrete forslag hvordan både staten, virksomheder og vi journalister arbejder mere diverst og inkluderende – blandt andet ved at bruge flere underrepræsenterede kilder som eksperter og videnspersoner.

Her blev vi peget i retning af Pluralisterne og Ansvarlig Presses kildeliste, som værktøj til at skabe en mere divers og retvisende repræsentation i kildevalg.

Vi har allerede datoen, men ikke helt emnet, klar til næste åbne redaktionsmøde. Det bliver torsdag 1. juni kl. 08:30-09:30 på Impact Insider, Lygten 39, 2400 København NV. Meld dig til her.

Mere du kan læse:

Event

Startups kan levere løsninger, der letter presset på den kommunale velfærd – hvis de vel at mærke kan trænge igennem. For der er sat...


Foreningen Impact Insider
Lygten 39
2400 København NV
CVR: 42681709


Ansv. Chefredaktør
Carsten Terp
Tlf: 7195 9295
carsten@impactinsider.dk


Copyright © Impact Insider