Connect with us

Hvad søger du?

Inspiration

26-årig komet: Socialt iværksætteri har aldrig haft bedre vilkår – kom i gang

Socialt iværksætteri er noget af det mest meningsfulde, man kan foretage sig, og rammevilkårene er overordnet gode. Men der mangler sparring om bæredygtige forretningsmodeller, mener Emil Bender Lassen, som også efterlyser mere risikovillighed og et opgør med stive strukturer.

Rammevilkårene for socialt iværksætteri halter her og der, men det skal man ikke lade sig bremse af, mener Emil Bender Lassen.

Der er blåhvalen, og så er der ansjosen.

Billedet illustrerer størrelsesforskellen på de to projekter, 26-årige Emil Bender Lassen har været med til at stifte: en non-profit ngo og et kapitalintensivt ejendomsselskab. Og når man taler samfundsiværksætteri, betyder størrelsen altså noget.

”Project Access er en non-profit charity, mens Home.Earth er noget helt andet. Her laver vi en samlet team-investering på over 100 millioner kroner. Når man har så meget kapital, så har man råd til de gode rådgivere og i det hele taget rigtig mange ting, som vi ikke har råd til i Project Access, hvor vi lidt karikeret kan diskutere, om vi har råd til en Zoom-konto mere eller ej,” siger Emil Bender Lassen.

Derfor, forklarer han, da jeg møder ham på en café på Vesterbro for at snakke om samfundsiværksætteri, får jeg også forskellige svar afhængig af, hvilke sko han har på fødderne. Om mærket er Project Access eller Home Earth.

For hans erfaringer er forskellige, og barriererne har befundet sig forskellige steder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Artikel

Impact Insider skal hjælpe organisationer, virksomheder, fonde, investorer og offentlige institutioner med at finde ud af, hvordan de bedst gør gavn for samfundet –...

Artikel

Innovation er som en bibelsk plage, der fejer hen over organisationerne, mener professor ved Stanford Universitet Christian Seelos. Et vist mål af innovation er...

Inspiration

Foreningen FISKEN vil gerne måle, hvilken forskel den sociale organisations værested gør for brugerne. Men hvordan kan man det uden at spolere det fristed,...

Artikel

Med en lanceringskonference om social innovation vil Impact Insider skabe værdi fra dag 1.

Copyright © Impact Insider