Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Sådan kan verdens ledere fremme impactøkonomi

Impactøkonomi kan anvise vejen ud af et selvdestruktivt økonomisk hamsterhjul, mener den britiske filantrop og forretningsmand Sir Ronald Cohen. Her giver han ni opfordringer til verdens ledere – heriblandt Mette Frederiksen (S).

Regeringsledere som Mette Frederiksen (S) kan spille en stor rolle i forhold til at fremme impactøkonomi, mener Sir Ronald Cohen.

Vores økonomiske system er selvdestruktivt. 

Sådan konkluderer den britiske filantrop og forretningsmand Sir Ronald Cohen i sin bog ”Impact – Reshaping Capitalism to Drive Real Change.”

Uhæmmet kapitalisme skaber kolossale sociale og miljømæssige problemer, skriver Sir Ronald. Og dem forsøger regeringer verden over at løse ved at beskatte alle og enhver, imens virksomheder og investorer forsætter med at fokusere på at tjene penge. 

”Det giver ingen mening,” skriver Sir Ronald. 

Men der er håb, mener manden, som bliver kaldt ”The Godfather of Impact Investment”. 

Sir Ronald var med til at kreere verdens første sociale effektinvestering. Og naturligvis er det impactøkonomi, der er hans bud på en vej ud af det destruktive, økonomiske hamsterhjul.  

”Impact ændrer alt. Det transformerer den private sektor, så den går fra at være en forurener og driver af ulighed til at være en mægtig godgørende kraft,” skriver Sir Ronald. 

Hvis regeringer køber hans præmis og tager skridt til at understøtte fremvæksten af en impactøkonomi, har vi for alvor en chance for at få bugt med nogle af verdens største, mest komplekse problemer og mest presserende problemer, argumenterer Sir Ronald. 

Derfor har han forfattet ni anbefalinger til verdens regeringer, som vi bringer herunder i kondenseret form efterfulgt af overordnede kommentarer fra professor i økonomi ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand Torben M. Andersen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Alternativ

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Social og grøn impact kan gå hånd i hånd. Det demonstrerer to cateringvirksomheder, som vi kigger nærmere på i Ugens Impact, hvor vi også...

Artikel

Kantine-frokost- og cateringbranchen kan bidrage til en bæredygtig verden i højere grad, end den gør i dag. Mød to virksomheder, der arbejder på at...

Artikel

Efter konkursen sidste år strømmer øllet igen ud af hanerne hos People Like Us. Stifteren Lars Carlsen vil arbejde på at opskalere og udbrede...

Artikel

Danmark har kun knap to procent vild natur. Det er uhyggeligt, mener Aviaja Riemann-Andersen. Mød medstifter og direktør i virksomheden Agrain i denne uges...

Copyright © Impact Insider