Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Sådan kan verdens ledere fremme impactøkonomi

Impactøkonomi kan anvise vejen ud af et selvdestruktivt økonomisk hamsterhjul, mener den britiske filantrop og forretningsmand Sir Ronald Cohen. Her giver han ni opfordringer til verdens ledere – heriblandt Mette Frederiksen (S).

Regeringsledere som Mette Frederiksen (S) kan spille en stor rolle i forhold til at fremme impactøkonomi, mener Sir Ronald Cohen.

Vores økonomiske system er selvdestruktivt. 

Sådan konkluderer den britiske filantrop og forretningsmand Sir Ronald Cohen i sin bog ”Impact – Reshaping Capitalism to Drive Real Change.”

Uhæmmet kapitalisme skaber kolossale sociale og miljømæssige problemer, skriver Sir Ronald. Og dem forsøger regeringer verden over at løse ved at beskatte alle og enhver, imens virksomheder og investorer forsætter med at fokusere på at tjene penge. 

”Det giver ingen mening,” skriver Sir Ronald. 

Men der er håb, mener manden, som bliver kaldt ”The Godfather of Impact Investment”. 

Sir Ronald var med til at kreere verdens første sociale effektinvestering. Og naturligvis er det impactøkonomi, der er hans bud på en vej ud af det destruktive, økonomiske hamsterhjul.  

”Impact ændrer alt. Det transformerer den private sektor, så den går fra at være en forurener og driver af ulighed til at være en mægtig godgørende kraft,” skriver Sir Ronald. 

Hvis regeringer køber hans præmis og tager skridt til at understøtte fremvæksten af en impactøkonomi, har vi for alvor en chance for at få bugt med nogle af verdens største, mest komplekse problemer og mest presserende problemer, argumenterer Sir Ronald. 

Derfor har han forfattet ni anbefalinger til verdens regeringer, som vi bringer herunder i kondenseret form efterfulgt af overordnede kommentarer fra professor i økonomi ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand Torben M. Andersen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Artikel

Impact Insider skal hjælpe organisationer, virksomheder, fonde, investorer og offentlige institutioner med at finde ud af, hvordan de bedst gør gavn for samfundet –...

Inspiration

Socialt iværksætteri er noget af det mest meningsfulde, man kan foretage sig, og rammevilkårene er overordnet gode. Men der mangler sparring om bæredygtige forretningsmodeller,...

Artikel

Innovation er som en bibelsk plage, der fejer hen over organisationerne, mener professor ved Stanford Universitet Christian Seelos. Et vist mål af innovation er...

Inspiration

Foreningen FISKEN vil gerne måle, hvilken forskel den sociale organisations værested gør for brugerne. Men hvordan kan man det uden at spolere det fristed,...

Copyright © Impact Insider