Connect with us

Hvad søger du?

Viden udefra

Sådan kan teknologiske løsninger forstærke udbredelsen af sociale investeringer

Sociale investeringer og effektbaserede tilgange vinder frem i Danmark, men vi møder en række barrierer, når de skal udvikles i praksis. Automatiseringsteknologi og machine learning kan løse nogle af problemerne, påpeger Mikkel Munksgaard Andersen og Rasmus Brandenhof Rifsdal. Her giver de tre bud på hvordan.

Ny teknologi åbner for mere præcise og mere involverende målinger af social udvikling, skriver forfatterne.

Serie: Mål med mening
For 100 år siden gik Frederick Winslow Taylor i gang med stopur og målebånd. Hans ide var at fintune den industrielle produktion ved at effektivisere den menneskelige arbejdsproces.
Og han lykkedes med sit forehavende, men noget fulgte med.
I taylorismens kølvand fulgte monotoni, meningsløshed og stress. Et monster var født.
Nu måler vi igen. Vi vil kende den impact, vi skaber med vores indsatser. Og ligesom Taylors er vores intentioner gode. Vi vil gøre mest mulig gavn for hver eneste krone. Men hvordan undgår vi at skabe et nyt målemonster?
Impact Insider har inviteret en håndfuld indsigtsfulde mennesker til at dele deres viden om at måle. Men debatten er ikke en lukket fest. Vær med, og bidrag med perspektiver, der kan hjælpe os til at måle impact på meningsfulde måder.
Kontakt os på carsten@impactinsider.dk

Af Mikkel Munksgaard Andersen og Rasmus Brandenhof Rifsdal

Sociale investeringer er en ny måde at håndtere velfærdsudfordringer på og har fået stigende opmærksomhed over de seneste år i Danmark. Særligt sociale effektinvesteringer, også kaldet social impact bonds, er under udbredelse, og indtil videre er 13 investeringsprogrammer blevet sat i gang.

Siden den første social impact bond kom til verden i England i 2010, har der været diskussion om de ekstra administrative omkostninger, der kommer af programmernes øgede fokus på effektmåling. Derfor er det centralt at undersøge, om ny teknologi kan være med til at håndtere nogle af disse problematikker.

Vi giver her tre eksempler på områder, hvor teknologi kan spille en positiv rolle for udbredelsen af sociale investeringer.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Tryk for at kommentere

Mere du kan læse:

Artikel

En hollandsk supermarkedskæde har åbnet over 125 ‘snakkekasser’ i sine supermarkeder i Holland og Belgien. Initiativet er en del af en national kampagne mod...

Artikel

Siden 2015 har Mentorbarn matchet børn og unge i udsatte positioner med frivillige venskabsfamilier. Nu peger meget på, at det bliver en rettighed for...

Værktøjer

Hvordan går det med at opfylde jeres formål? Er jeres organisation gearet til opgaven? Tag testen her, og find ud af, hvor I befinder...

Viden udefra

Den evaluering, du vælger, er afgørende for den viden, du får. I denne klumme gennemgår Kristine Als Velling tre typer af evaluering, så du...

Copyright © Impact Insider