Connect with us

Hvad søger du?

Podcast

Podcast: Ledelse – en udødelig disciplin i konstant forandring

Stabil som en eg og bøjelig som et piletræ. Ledelse er en krævende, men også meningsfuld disciplin, mener gæsterne i denne uges to episoder af podcastserien Humant Arbejdsliv.

Ledelsesopgaven i al sin enkelthed. Easy peasy, ikke sandt? [Foto: JumpStory]

Ledelse som begreb har eksisteret, siden vi var samlere og skulle organisere os.

Dengang handlede ledelse om liv og død, om at ernære sin klan og skabe gode betingelser for overlevelse.

I dag er ledelsesbegrebet markant anderledes: Vi taler om autentisk ledelse, driftsledelse og personlig ledelse. Og faglitteraturen, kurser og podcasts-universet inden for ledelse er ret velassorteret. 

Ledelse i dag udspiller sig i alle brancher og sektorer, lige fra iværksætteri til koncerner og offentlige organisationer. Og moderne ledelse handler ikke længere om autoritet, magt og kontrol, men om at have empati, at inspirere og guide en organisation mod fælles mål.

Forventninger til ledelse synes at blive større i takt med, at flere komplekse problemstillinger opstår i vores globale samfund, og derfor kan det også til tider virke som en vanskelig disciplin at påtage sig.

Ikke desto mindre har de to gæster i afsnit 9 og 10 valgt det som deres levebane. 

På hver sin måde og med hvert sit udgangspunkt beskriver Bo Leervad Christensen og Carsten Terp, som er hhv. leder i Holstebro Kommune og hos Impact Insider, hvorfor ledelse ligger dem på sinde, og hvori det meningsfulde i erhvervet består. 

Begge ved, at ledelse kræver selvransagelse, mod, og at man både skal være stabil som en eg i egne kerneværdier og bøjelig som et piletræ i relationer. 

Hør Bo Leervad Christensen fortælle om sine refleksioner over ledelse i afsnittet her.

Afsnittet med Carsten Terp handler blandt andet om at skabe en organisation, hvor medarbejderne kan finde rum til at udfolde deres potentiale – og forløse organisationens potentiale for impact. Det afsnit finder du her.


Louise Møller Nielsen har mere end 13 års erfaring i hhv. offentlig sektor og start-ups inden for ledelse, facilitering, rådgivning og konceptudvikling.

I foråret 2023 gjorde hun op med “det normale arbejdsliv” for i stedet at blive selvstændig og arbejder i dag med strategisk ledelsesrådgivning, design og udvikling af moderne ledelsesprincipper samt brugen af platforme og økosystemer i det 21. århundredes organisationer.

Louise skriver også klummer, laver podcast og holder workshops og foredrag.


Støt Impact Insiders impactjournalistik. Som samfundsiværksætter eller investor ved du, at kvalitet ikke er gratis. Vi er afhængige af, at abonnenter betaler for vores journalistik. Så hvis du synes, det er værd at have et uafhængigt specialmedie, der konstant jagter de bedste og mest effekt

Mere du kan læse:

Viden udefra

Impactledelse handler om den indvirkning, man har på sine brugere, kunder, medarbejdere og dem, man sætter noget i verden for. Louise Møller Nielsen søger...

Artikel

Skal du være first-mover på et område, som ingen har betrådt før, så er sårbarhed én blandt flere vigtige ledelsesværdier. Det mener stafetbærer og...

Artikel

Hvornår skal du måle impact, og hvornår skal du lade være? Hvordan kan fonde bidrage til at styrke økonomien i ngo’er? Hvordan skal investorer...

Viden udefra

Ledelsesfilosofien for det 21. århundrede vil ifølge McKinsey være impact-givende. Men hvordan tænker vi impact ind i den måde, vi leder vores organisationer? I...

Copyright © Impact Insider