Connect with us

Hvad søger du?

Podcast

Ny podcastserie: Sådan finder vi vejen til et moderne, bæredygtigt arbejdsliv

Vores verden er under forandring og arbejdslivet ligeså. Hvad betyder det for vores velvære og vores behov for mening? I en ny podcastserie undersøger Louise Møller Nielsen det moderne arbejdsmarked, samfund og arbejdsliv. Få de første to episoder her.

Siden corona har vores internationale og nationale samfund og liv forandret sig. Der er kriseretorik i regeringen, klimabekymringer og mistrivsel blandt unge. Og så er der alle dem, som under corona oplevede at (arbejds)livet kunne være anderledes – og bedre.

Prioriteringer blev lavet om, valg blev truffet, og vi ser nu, at vores egen og kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod det, som giver os værdi og tilfredsstillelse. Det er, som om vi reagerer på kriser med dybere søgen efter livsglæde og harmoni.

I en podcastserie på ti episoder undersøger jeg et moderne arbejdsmarked, samfund og arbejdsliv. For det er en anden størrelse, definition og oplevelse, som vi i denne tid er vidne til.

Flere end tidligere vælger at bryde med en 8-16 stilling, nogle organisationer går ned på fire arbejdsdage, andre indfører work from anywhere, og platforme for interime konsulenter og freelancere bliver i langt højere grad anvendt til at finde kompetencer og talenter.

Begreber som økosystemer, livsvalg, livskvalitet og ledelse bliver i denne podcastserie sat i perspektiv til fremtidens arbejdsliv og arbejdsmarked – globalt, nationalt og lokalt.

Du vil møde Forbesjournalisten, der taler om freelancerevolutionen, analytikeren, der taler om livskvalitet og wellbeing economy, konsulenten, der taler om menneskers afstand til natur, direktøren, der har fokus på livslang læring og bæredygtig ledelse, en social entreprenørs fokus på sund grænsesætning og mange andre. 

Samtalerne er både om de store linjer, der i denne tid tegnes i vores samfund og organisationer, og enkelte portrætter af mennesker, der agerer, reflekterer og forholder sig forskelligt til den fremtid, vi alle taler om, tænker over og forbereder os på.

Min opfordring til dig er at bruge episoderne til at være nysgerrig på dit eget (arbejds)liv, dine valg, og hvordan du gerne vil træde ind i den fremtid, vi skuer i horisonten. Er der flere muligheder, end du troede, trives du, og er der noget, du gerne vil nå at realisere, mens du kan?

Selvstændigheden og fagforeningernes fremtid

I denne uge bringer vi seriens to første afsnit.

Allerførst skal du møde Solveig Dalsgaard. Hun gjorde op med en 8-16 stilling i den prestigefyldte advokatbranche for i stedet at blive selvstændig juridisk rådgiver og mentor, da hun med sin familie flyttede til Dubai.

Du kan høre afsnit 1 her.

I andet afsnit møder du projektleder Signe Bjørck, der arbejder med at genopfinde fremtidens fagforeninger i Finansforbundet, hvor livsfaser og partnerskaber måske er vejen frem.

Du kan høre afsnit 2 her.

Hvor Solveig ikke er interesseret i det såkaldt ”præ-defineret” system, som indeholder overenskomstaftaler, vilkår og dele af den danske arbejdsmarkedsmodel, så søger Signe svar på, om fagforeninger mere kan være en kombination af højskoleværdier, regenerative principper, livsfaser og en partner gennem et langt arbejdsliv.

Serien udkommer her på Impact Insider i juni og august samt på Spotify og humant-arbejdsliv.dk


Louise Møller Nielsen har mere end 13 års erfaring i hhv. offentlig sektor og start-ups inden for ledelse, facilitering, rådgivning og konceptudvikling.

I foråret 2023 gjorde hun op med “det normale arbejdsliv” for i stedet at blive selvstændig og arbejder i dag med strategisk ledelsesrådgivning, design og udvikling af moderne ledelsesprincipper samt brugen af platforme og økosystemer i det 21. århundredes organisationer.

Louise skriver også klummer, laver podcast og holder workshops og foredrag.


Tak fordi du læser Impact Insider. Som samfundsiværksætter eller investor ved du, at kvalitet ikke er gratis. Vi er afhængige af, at abonnenter betaler for vores journalistik. Så hvis du synes, det er værd at have et uafhængigt specialmedie, der konstant jagter de bedste og mest effektive løsninger på samfundsproblemer, kan du tegne abonnement her.

Mere du kan læse:

Viden udefra

Impactledelse handler om den indvirkning, man har på sine brugere, kunder, medarbejdere og dem, man sætter noget i verden for. Louise Møller Nielsen søger...

Artikel

Skal du være first-mover på et område, som ingen har betrådt før, så er sårbarhed én blandt flere vigtige ledelsesværdier. Det mener stafetbærer og...

Podcast

Stabil som en eg og bøjelig som et piletræ. Ledelse er en krævende, men også meningsfuld disciplin, mener gæsterne i denne uges to episoder...

Podcast

En freelancerevolution ruller ind over verden. Stadig flere efterspørger autonomi, fleksibilitet og balance mellem arbejde og fritid. Det er temaet for et af ugens...

Copyright © Impact Insider