Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Investorer vil ruste morgendagens startups til at gøre en dokumenteret forskel for verden

Virksomheder skal gøre verden bedre og kunne dokumentere deres påstande, mener Richard Georg Engström. Med et nyt acceleratorforløb vil han bygge impact ind i startups kerneforretning. “Vi kan ikke bare gå og fortælle gode historier. Vi skal fra intention til evidens,” siger han.

Startups skal have tankesættet om dokumenteret impact ind med modermælken, mener Richard Georg Engström (t.v.) og Mikkel Trym fra Impact Business Modeling System.

Click here to read this article in English

“Som borgere har vi en forventning om, at vores virksomheder arbejder for, at verden bliver bedre. Hvis virksomhederne ikke køber ind på den præmis, vil de få det svært.”

Richard Georg Engström har i årevis befundet sig forrest i feltet af nordiske entreprenører, der insisterer på, at erhvervslivet skal levere løsninger på samfundsproblemer. Nu hæver han barren igen. 

I firmaet Impact Business Modeling System kører han og hans kompagnon Mikkel Trym nordiske startups gennem forløb, der ruster dem til at skabe mærkbar social og miljømæssig forandring – og at dokumentere deres påstande nidkært.  

“Vi kan ikke længere gå rundt og bare fortælle gode historier. Forventningen er, at du kan dokumentere dine påstande. Ellers vil du blive anklaget for greenwashing. Vi skal flytte os fra intention til evidens. Det er i bund og grund det, hele den europæiske grønne pagt og den tilhørende taksonomi handler om,” siger Richard Georg Engström. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Alternativ

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Skal bankerne tage større ansvar for, at hjemløse og andre udsatte har adgang til kontanter? Det er et af de spørgsmål, vi kommer ind...

Artikel

Socialt udsatte fryses ude af banksystemet: konti lukkes af bankerne, og de udsatte får nej til at oprette nye andre steder. Det fastlåser deres...

Viden udefra

Iværksættere er ikke en homogen størrelse. I en ny bog tegner Mads Váczy Kragh og Eva Beckmann profiler af syv typer iværksættere. Impact Insider...

Artikel

Energi til Hinanden startede som en indsats for unge i udsatte positioner i Esbjerg. Med resultater over forventning vil kommunen nu udbrede metoden til...

Copyright © Impact Insider