Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Investorer vil ruste morgendagens startups til at gøre en dokumenteret forskel for verden

Virksomheder skal gøre verden bedre og kunne dokumentere deres påstande, mener Richard Georg Engström. Med et nyt acceleratorforløb vil han bygge impact ind i startups kerneforretning. “Vi kan ikke bare gå og fortælle gode historier. Vi skal fra intention til evidens,” siger han.

Startups skal have tankesættet om dokumenteret impact ind med modermælken, mener Richard Georg Engström (t.v.) og Mikkel Trym fra Impact Business Modeling System.

Click here to read this article in English

“Som borgere har vi en forventning om, at vores virksomheder arbejder for, at verden bliver bedre. Hvis virksomhederne ikke køber ind på den præmis, vil de få det svært.”

Richard Georg Engström har i årevis befundet sig forrest i feltet af nordiske entreprenører, der insisterer på, at erhvervslivet skal levere løsninger på samfundsproblemer. Nu hæver han barren igen. 

I firmaet Impact Business Modeling System kører han og hans kompagnon Mikkel Trym nordiske startups gennem forløb, der ruster dem til at skabe mærkbar social og miljømæssig forandring – og at dokumentere deres påstande nidkært.  

“Vi kan ikke længere gå rundt og bare fortælle gode historier. Forventningen er, at du kan dokumentere dine påstande. Ellers vil du blive anklaget for greenwashing. Vi skal flytte os fra intention til evidens. Det er i bund og grund det, hele den europæiske grønne pagt og den tilhørende taksonomi handler om,” siger Richard Georg Engström. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »


Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Der er fest og fællesskab i en herreklub ved Køge. Men der ligger en pointe gemt under morskaben. Karsten Kjær har startet klubben for...

Artikel

Ensomhed er et stigende problem i Danmark, og mange mænd står uden nære relationer. Derfor har Karsten Kjær startet en lokal herreklub i Ejby....

Viden udefra

Der er bunkevis af problemer med ESG-data, mener Hans Stegeman fra Triodos Bank. Han advarer mod ESG-blindhed og ønsker sig, at vi investerer i...

Artikel

Forskning viser, at gode dagtilbud kan have en positiv betydning for særligt børn fra udsatte hjem. Men ifølge en national undersøgelse fra VIVE halter...


Foreningen Impact Insider
Lygten 39
2400 København NV
CVR: 42681709


Ansv. Chefredaktør
Carsten Terp
Tlf: 7195 9295
carsten@impactinsider.dk


Copyright © Impact Insider