Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Video med Peter Thirup Bæck: Impact må ikke forsvinde i en flom af ord

“Vi skal huske de passionerede mennesker, som bare gør noget virkelig godt,” sagde Peter Thirup Bæck ved lanceringen af Impact Insider.

”Jeg tror på værdien af at måle impact, men vi skal passe på ikke at lade forretningsmodeller og skalerbarhed fjerne fokus fra, at der er passionerede mennesker, som bare gør noget virkelig godt.”

Sådan lød det fra Peter Thirup Bæck, leder af Centre for Collective Intelligence Design i den britiske tænketank og fond Nesta, ved lanceringen af Impact Insider torsdag den 24. februar.

Peter Thirup Bæck er skeptisk over for den industri, der er opstået omkring impactmåling i England, og han frygter, at advarer om, at der er en risiko for, at den gavn, det er meningen at skabe, forsvinder i en flom af tomme ord.

”I England ser vi en industri, der er vokset i en sådan grad, at der nu er mennesker, som er helt afkoblet fra virkeligheden og er så indhyllet i målesproget, at der ikke er nogen handling tilbage. Kun ord,” sagde Peter Thirup Bæck.

Derfor medbragte han fem lektioner, han har draget igennem sine studier af social innovation i Europa gennem de seneste ti år. De observationer – og hvad vi kan bruge dem til i Danmark – kan du se i hans oplæg i denne video.

Mere du kan læse:

Viden udefra

Hvis vi for alvor skal hjælpe mennesker, skal vi blive bedre til at sætte systemerne til side og inddrage det enkelte menneske, skriver Helle...

Værktøjer

Hvad kræver det af en leverandør at komme i betragtning til en social effektinvestering? Jannik Tharben Buchholz gennemgår her seks punkter, som Den Sociale...

Artikel

Den Sociale Investeringsfond har opbrugt sin investeringskapital og skal rejse nye penge til at holde markedet for sociale effektinvesteringer i gang. Statslige midler er...

Viden udefra

Hvis vi skal lykkes med at løse de komplekse og vilde problemer, vi som samfund og civilisation står overfor, skal flere organisationer turde arbejde...

Copyright © Impact Insider