Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Video med Peter Thirup Bæck: Impact må ikke forsvinde i en flom af ord

“Vi skal huske de passionerede mennesker, som bare gør noget virkelig godt,” sagde Peter Thirup Bæck ved lanceringen af Impact Insider.

”Jeg tror på værdien af at måle impact, men vi skal passe på ikke at lade forretningsmodeller og skalerbarhed fjerne fokus fra, at der er passionerede mennesker, som bare gør noget virkelig godt.”

Sådan lød det fra Peter Thirup Bæck, leder af Centre for Collective Intelligence Design i den britiske tænketank og fond Nesta, ved lanceringen af Impact Insider torsdag den 24. februar.

Peter Thirup Bæck er skeptisk over for den industri, der er opstået omkring impactmåling i England, og han frygter, at advarer om, at der er en risiko for, at den gavn, det er meningen at skabe, forsvinder i en flom af tomme ord.

”I England ser vi en industri, der er vokset i en sådan grad, at der nu er mennesker, som er helt afkoblet fra virkeligheden og er så indhyllet i målesproget, at der ikke er nogen handling tilbage. Kun ord,” sagde Peter Thirup Bæck.

Derfor medbragte han fem lektioner, han har draget igennem sine studier af social innovation i Europa gennem de seneste ti år. De observationer – og hvad vi kan bruge dem til i Danmark – kan du se i hans oplæg i denne video.

Mere du kan læse:

Viden udefra

Forestil dig en verden, hvor stemmeretten gives, den dag du fødes. Og hvor der altid er nogen, der repræsenterer fremtidige generationers interesser, når der...

Viden udefra

Der er ny lovgivning på vej på hjemløseområdet. Alt tyder på, at regeringen vil bruge både stok og gulerod til at animere kommunerne til...

Artikel

TrygFonden har bevilget 2,5 millioner kroner til udvikling af Open Social Value Bank, der efter britisk forbillede skal sætte kroner og øre på værdien...

Artikel

Too many foundations create too little change. The amounts are too small, too scattered and are too short-termed, believes the internationally recognized foundation advisor...

Copyright © Impact Insider