Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

Video med Peter Thirup Bæck: Impact må ikke forsvinde i en flom af ord

“Vi skal huske de passionerede mennesker, som bare gør noget virkelig godt,” sagde Peter Thirup Bæck ved lanceringen af Impact Insider.

”Jeg tror på værdien af at måle impact, men vi skal passe på ikke at lade forretningsmodeller og skalerbarhed fjerne fokus fra, at der er passionerede mennesker, som bare gør noget virkelig godt.”

Sådan lød det fra Peter Thirup Bæck, leder af Centre for Collective Intelligence Design i den britiske tænketank og fond Nesta, ved lanceringen af Impact Insider torsdag den 24. februar.

Peter Thirup Bæck er skeptisk over for den industri, der er opstået omkring impactmåling i England, og han frygter, at advarer om, at der er en risiko for, at den gavn, det er meningen at skabe, forsvinder i en flom af tomme ord.

”I England ser vi en industri, der er vokset i en sådan grad, at der nu er mennesker, som er helt afkoblet fra virkeligheden og er så indhyllet i målesproget, at der ikke er nogen handling tilbage. Kun ord,” sagde Peter Thirup Bæck.

Derfor medbragte han fem lektioner, han har draget igennem sine studier af social innovation i Europa gennem de seneste ti år. De observationer – og hvad vi kan bruge dem til i Danmark – kan du se i hans oplæg i denne video.

Mere du kan læse:

Artikel

Impact Insider skal hjælpe organisationer, virksomheder, fonde, investorer og offentlige institutioner med at finde ud af, hvordan de bedst gør gavn for samfundet –...

Inspiration

Socialt iværksætteri er noget af det mest meningsfulde, man kan foretage sig, og rammevilkårene er overordnet gode. Men der mangler sparring om bæredygtige forretningsmodeller,...

Artikel

Innovation er som en bibelsk plage, der fejer hen over organisationerne, mener professor ved Stanford Universitet Christian Seelos. Et vist mål af innovation er...

Inspiration

Foreningen FISKEN vil gerne måle, hvilken forskel den sociale organisations værested gør for brugerne. Men hvordan kan man det uden at spolere det fristed,...

Copyright © Impact Insider