Connect with us

Hvad søger du?

Overblik

Ugens Impact: Er et punket værested svaret for samfundets krøllede sjæle?

Maskine Maskine Amager var på randen af lukning, da Oak Foundation Denmark trådte til. Den rebelske organisation kan noget, det etablerede Danmark kan lære af. Velkommen til Ugens Impact, hvor vi også skriver om missionsorienteret tilgang til løsning af vilde problemer og giver dig 20 inspirerende artikler om impact.

Hvad kan vi lære af et anarkistisk, brugerdrevet være- og værksted for krøllede sjæle? [Foto: Pxfuel]

Du er næppe klar over det. Men i sommer var vi bare et mulehår fra at miste en uendelig vigtig organisation for nogle af samfundets mest udsatte. 

Satspuljebevillingen var udløbet, og Maskine Maskine Amager stod uden en krone i indtægter. 

Men så, tre måneder efter at Maskinen løb tør for penge, kom hjælpen i form af en bevilling på 5,1 millioner kroner fra Oak Foundation Denmark. 

“Vi kører lige til kanten. Det er meget punk,” siger Søren Dixen, som er formand for Maskine Maskine Amager. 

Søren indkapsler Maskinens ånd. Søren er psykiatrisk patient, og Maskine Maskine Amager er patienternes eget sted. Et rebelsk, fandenivoldsk, anti-autoritært være- og værksted. En oase for krøllede mennesker. Drevet af dem selv, for dem selv. 

Maskinisterne er ikke bare modtagere af hjælp. De er aktive bidragydere, der hjælper hinanden og sig selv. Og dermed skaber de resultater, som den etablerede psykiatri ikke formår at skabe. 

Velkommen til Ugens Impact – det ugentlige overblik fra Impact Insider – mediet, der utrætteligt undersøger, hvordan vi kan skabe mest mulig effekt for de penge, vi bruger på at løse problemer i samfundet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Alternativ

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Social og grøn impact kan gå hånd i hånd. Det demonstrerer to cateringvirksomheder, som vi kigger nærmere på i Ugens Impact, hvor vi også...

Artikel

Kantine-frokost- og cateringbranchen kan bidrage til en bæredygtig verden i højere grad, end den gør i dag. Mød to virksomheder, der arbejder på at...

Artikel

Efter konkursen sidste år strømmer øllet igen ud af hanerne hos People Like Us. Stifteren Lars Carlsen vil arbejde på at opskalere og udbrede...

Artikel

Danmark har kun knap to procent vild natur. Det er uhyggeligt, mener Aviaja Riemann-Andersen. Mød medstifter og direktør i virksomheden Agrain i denne uges...

Copyright © Impact Insider