Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

The Godfather of Impact Investing vil revolutionere kapitalismen. Mød ham og forstå hvordan

Profittens tyranni har drevet os ud i økonomier, som gør mere social og miljømæssig skade, end selv regeringer er i stand til at håndtere. Nu er det tid til at rette op på den skade, grådigheden har forvoldt, lyder det fra Sir Ronald Cohen, impact-revolutionens fremmeste fortaler.

"Impact-revolutionen vil transformere nærmest hvert eneste aspekt af vores økonomi,” siger Sir Ronald Cohen.

Click here to read this article in English

Måske har du ikke bemærket det, men der er en revolution i gang.

Det er ikke en revolution af den slags, der fylder gaderne med barrikader og luften med brændende kasteskyts, omstyrter regeringer og afsætter konger.

Men den vil flytte rundt på kolossale formuer, omplacere de tektoniske plader, vores samfund står på og reprogrammere vores planets fremtid.

Den omvæltning, jeg taler om, kaldes The Impact Revolution.

Det er ikke mig, der har fundet på det udtryk. Det er Sir Ronald Cohen, en egyptisk født forretningsmand, som er vokset op i England, hvor han i 2001 blev slået til ridder for sin rolle i frembringelsen og udviklingen af venturekapital.

Nu, i 2022, er han den fremmeste fortaler for impact-revolutionen. Og han er overbevist om, at vi er midt i en transition, der vil sætte dybe aftryk på den tid, der vil komme.

”Impact-revolutionen vil drive investeringer væk fra forurenende og socialt skadelige sektorer. Og den vil få regeringer til at finansiere resultater frem for aktiviteter. Impact-revolutionen vil transformere nærmest hvert eneste aspekt af vores økonomi,” siger Sir Ronald Cohen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Alternativ

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Overblik

Social og grøn impact kan gå hånd i hånd. Det demonstrerer to cateringvirksomheder, som vi kigger nærmere på i Ugens Impact, hvor vi også...

Artikel

Kantine-frokost- og cateringbranchen kan bidrage til en bæredygtig verden i højere grad, end den gør i dag. Mød to virksomheder, der arbejder på at...

Artikel

Efter konkursen sidste år strømmer øllet igen ud af hanerne hos People Like Us. Stifteren Lars Carlsen vil arbejde på at opskalere og udbrede...

Artikel

Danmark har kun knap to procent vild natur. Det er uhyggeligt, mener Aviaja Riemann-Andersen. Mød medstifter og direktør i virksomheden Agrain i denne uges...

Copyright © Impact Insider