Connect with us

Hvad søger du?

Artikel

The Godfather of Impact Investing vil revolutionere kapitalismen. Mød ham og forstå hvordan

Profittens tyranni har drevet os ud i økonomier, som gør mere social og miljømæssig skade, end selv regeringer er i stand til at håndtere. Nu er det tid til at rette op på den skade, grådigheden har forvoldt, lyder det fra Sir Ronald Cohen, impact-revolutionens fremmeste fortaler.

"Impact-revolutionen vil transformere nærmest hvert eneste aspekt af vores økonomi,” siger Sir Ronald Cohen.

Click here to read this article in English

Måske har du ikke bemærket det, men der er en revolution i gang.

Det er ikke en revolution af den slags, der fylder gaderne med barrikader og luften med brændende kasteskyts, omstyrter regeringer og afsætter konger.

Men den vil flytte rundt på kolossale formuer, omplacere de tektoniske plader, vores samfund står på og reprogrammere vores planets fremtid.

Den omvæltning, jeg taler om, kaldes The Impact Revolution.

Det er ikke mig, der har fundet på det udtryk. Det er Sir Ronald Cohen, en egyptisk født forretningsmand, som er vokset op i England, hvor han i 2001 blev slået til ridder for sin rolle i frembringelsen og udviklingen af venturekapital.

Nu, i 2022, er han den fremmeste fortaler for impact-revolutionen. Og han er overbevist om, at vi er midt i en transition, der vil sætte dybe aftryk på den tid, der vil komme.

”Impact-revolutionen vil drive investeringer væk fra forurenende og socialt skadelige sektorer. Og den vil få regeringer til at finansiere resultater frem for aktiviteter. Impact-revolutionen vil transformere nærmest hvert eneste aspekt af vores økonomi,” siger Sir Ronald Cohen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Impact Insider får du indsigt i, hvordan man bedst skaber, måler og rapporterer impact.

Få inspiration og lær af de dygtigste.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Mere du kan læse:

Artikel

Impact Insider skal hjælpe organisationer, virksomheder, fonde, investorer og offentlige institutioner med at finde ud af, hvordan de bedst gør gavn for samfundet –...

Inspiration

Socialt iværksætteri er noget af det mest meningsfulde, man kan foretage sig, og rammevilkårene er overordnet gode. Men der mangler sparring om bæredygtige forretningsmodeller,...

Artikel

Innovation er som en bibelsk plage, der fejer hen over organisationerne, mener professor ved Stanford Universitet Christian Seelos. Et vist mål af innovation er...

Inspiration

Foreningen FISKEN vil gerne måle, hvilken forskel den sociale organisations værested gør for brugerne. Men hvordan kan man det uden at spolere det fristed,...

Copyright © Impact Insider